Adventi program

2023.12.04. 07:12

Kinyitott az ingyenes szoboszlói jégpálya, özönlöttek is rá a diákok

A hagyományosan advent első vasárnapján megnyílt hajdúszoboszlói szabadtéri korcsolyapálya használata ebben a szezonban is ingyenes.

Tibai Irma

Szilágyi Iza és Dobi Ajsa is jól érezte magát

Forrás: Tibai Irma

Nagy volt a sorban állás a bejutáshoz, szűkösnek bizonyult a kialakított öltöző a szoboszlói Bocskai Rendezvényközpontban. A nyitást főként a nagyobb általános iskolások és a középiskolások várták. Sokan sebesen, gyakorlottan siklottak a friss jégen, míg mások összekapaszkodva, óvatosan próbálgatták tudásukat a zenés kavalkádban.

Szilágyi Iza és Dobi Ajsa legjobb barátnők, kettesben rótták a köröket. A két leányzó itt tanult meg korcsolyázni, ezért nagyon örülnek, hogy újra erre a pályára léphettek. Nagyon fel voltak dobva, „újra tudunk nevetni, amikor elesünk” – mondták derűsen. Kicsit zsúfoltnak találták a pálya forgalmát, de ennek is a jó oldalát nézik, ügyesebbé válnak, jobban tudnak manőverezni. - Rájöttem arra, hogy sokkal jobb, ha többen vannak, mert úgy jobban el lehet esni. Olyan, mintha nem lehetne elférni, de amúgy igen, mert vannak egy csomóban korizók vagy állók, s ahol nincsenek, ott simán lehet haladni - mondta Ajsa.

Korcsolyát is lehet bérelni

A 25x15 méteres pályát mindenesetre ellepték ezen az adventi csípős késő délutánon, illetve estén a korisok. A népszerű létesítményt az idén is a városgazdálkodási zrt. üzemelteti. A jég minőségét karbantartó gépükkel tartják fenn, az időjárás persze közbeszólhat, ha szeles, odafújhatja a faleveleket, s nem kedvez az eső sem, ilyenkor azonnal beavatkoznak.

Ha nincs valakinek saját korija, sebaj, bérelhet. Ez évben is bővült a készlet, 23-astól 48-asig tudnak korit biztosítani, illetőleg 23-astól 30-asig kétélű is van – ismertette Kovács Gábor, a városgazda munkatársa.

A hajdúszoboszlói korcsolyapálya hétköznaponként 14-20 óra között, szombaton és vasárnap 9-től 20 óráig tart nyitva, az ünnepek, december 24-25-26-a és december 31-e, január 1-je kivételével.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában