Jótékonysági futás

2023.12.09. 13:44

Ismét népszerű programnak bizonyult a debreceni ronda pulcsis futás – fotókkal, videóval

Sok futó, s még több adomány gyűlt össze a Baltazár Dezső téren szombat délelőtt.

Bekecs Sándor

Vicces, látványos pulcsik és kiegészítők kerültek elő a szekrény aljáról

Forrás: Molnár Péter

Immár nyolcéves hagyományra tekint vissza a debreceni Karácsonyi Ronda Pulcsis Futás, amely idén december 9-én rajtolt a Baltazár Dezső térről. A sportra, az aktív és egészséges életmódra felhívó esemény másik fontos üzenete a jótékonyság, hiszen a versenyzők rászoruló családoknak számára elkészített adományokkal érkeztek a rendezvényre. Idén mintegy 80-100 futó csatlakozott az eseményhez.

– Nagyon sok formája van az adománygyűjtésnek. Ezek mindig arra szolgálnak, hogy megérezzük, egy közösséghez tartozunk. Hálásan köszönjük az adományokat és bíztatok mindenkit, ugyanis december 15-ig folyamatosan gyűjtjük a felajánlásokat az Adventi Kuckónál – mondta Törő András, a Debreceni Karitatív Testület elnöke, aki a szervezet társelnökével, Széles Diána alpolgármesterrel köszöntötte a futókat.   

Komplex élményt nyújtó program

A rajtot megelőzően mi is bejártuk a MODEM melletti területet, s megállapítottuk: a résztvevők igyekeztek eleget tenni a felhívásban foglalt szabályoknak. Az adománygyűjtő konténer már félórával a kezdés előtt megtelt, valamint a pulóvereket mustrálva sem csalódtunk. Kreativitásban sem volt hiány, ugyanis voltak olyanok is, akik további kiegészítőkkel is feldobták a szettjüket. Az érdekes mintázatú, vicces, és kevésbé szép karácsonyi pulcsik eredetéről pedig számtalan verziót gyűjtöttünk: 

volt, aki a fiától vette kölcsön, más a sógornőjétől, vagy épp egy szakítás után kapta, de akadt olyan is, aki céltudatosan ment a bevásárlóközpontba, hogy beszerezzen erre az alkalomra egy igazán feltűnő darabot.  

– Először vagyok ezen a rendezvényen, nagyon tetszett a felhívás, de a program valamennyi üzenete arra motivált, hogy részt vegyek – osztotta meg velünk Zsuzsi, aki püspökladányi barátnőjével érkezett. A többi résztvevő ruhadarabjait szemügyrevéve megállapította, a vicces pulcsis vagy vidám pulcsis futás megnevezés jobban illene a rendezvényhez. Elmondta, mostani futótársával egy Facebook-csoportban ismerkedett meg, s rendszeres indulói a Wizz Air Debrecen Airport Run futóversenynek is.  

A család négylábú tagjait is elhozták

– A korábbi években már hallottunk erről a jótékonysági rendezvényről, így arra gondoltunk, idén összefogunk és ezen is részt veszünk, ugyanis aktívan indulói vagyunk hasonló kezdeményezéseknek – mondta Ingrid, aki kollégáival, barátaival érkezett. Elmondta, a pulóverek és jelmezek kiválasztásánál kifejezett cél volt, hogy minél jobban illeszkedjenek a futóverseny nevéhez.  

Nem csak felnőttek, gyerekek, de négylábúak is akadtak a futók között. Szepesi Gergőt anyukája kísérte el, de magukkal vitték a család kiskutyáját, Maszatot is – Nagyon szeret futni, így nem volt kérdés, hogy velünk tart. Most vagyunk itt másodjára, az 1 kilométeres távot teljesítjük – mondta a debreceni fiatal.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában