Adomány

2023.12.07. 18:24

25 ezer eurót nyert a debreceni alapítványnak a BMW – fotókkal

A Karl-Monz-Stiftung alapítvány pályázatán nyert támogatást a BMW Group Gyár Debrecen.

Bekecs Sándor

Az adományt csütörtökön adták át

Forrás: Kiss Annamarie

A BMW Group Gyár Debrecen Egészségközpontja a Karl-Monz-Stiftung alapítvány felhívására pályázott, s nyert a debreceni Nők a Rákos, Fogyatékos és Krónikus Beteg Gyermekekért Alapítvány számára 25 ezer euró támogatást.  

Debrecenben tisztában vagyunk azzal, mit jelent az, ha ilyen nagy cégek érkeznek ide, települnek meg, építenek gyárakat. Gyógyítóorvosokként fontos felelősséggel tartozunk azért, hogy az ide érkező dolgozóknak és családjaiknak a lehető legmagasabb szolgáltatást tudjuk nyújtani a Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikáján

– mondta a december 7-i sajtótájékoztatón Szabó Tamás, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ (DEKK) Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója. Hozzátette, minderre tudatosan készülnek, hiszen új sürgősségi centrum épül a gyermekklinika részeként, ahol a nap 24 fogadják és gyógyítják a gyermekeket. Mint fogalmazott, ugyanazokkal a szolgáltatásokkal várják a 18 éven aluliakat, mint a nagy klinika.

Az igazgató köszönetét fejezte ki valamennyi támogatásokért, hiszen a régió cégei, civil szervezetek számos adományt nyújtottak a gyermekklinika alapítványainak. – Azon túl, hogy a krónikus betegek gondozásában sokféle eszközt be tudunk szerezni, az aktív betegellátásban is nagyon sok fejlesztést végrehajtottunk. Többek között ebben az évben a Gyermekeinkért Alapítvány több mint 50 millió forintot költött különböző eszközökre – tette hozzá.  

Erős szövetségek a debreceniekért 

Debrecen egy olyan város, amelynek mindennapjaiban kiemelt szerepet tölt be a gondoskodáspolitika. Igaz, hogy az ország legnagyobb gazdaságát építjük itt a BMW-vel, de számos olyan ügy is van, amelyek jótékonysági célokat szolgálnak

– emelte ki Papp László, Debrecen polgármestere. Mint kifejtette, a gondoskodáspolitikában a városnak egyik kiemelt szövetségese a Debreceni Egyetem, amely fantasztikus teljesítményt nyújtó, hatalmas tudással rendelkező szakemberekkel száll harcba nap mint nap a debreceniek egészségéért, így megérdemel minden támogatást. 

Papp László polgármester, Szabó Tamás klinikaigazgató és Balla György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának tagja a csütörtöki adományátadáson
Papp László polgármester, Szabó Tamás klinikaigazgató és Balla György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának tagja a csütörtöki adományátadáson
Forrás: Kiss Annamarie

– Köszönjük a támogatást a BMW Group Gyár Debrecen Egészségközpontjának, amelynek kollégái úgy állnak a debreceniek mellé, mintha már évtizedek óta itt lennének: részt vesznek a Debreceni Virágkarneválon, megjelennek a Campus Fesztiválon, kiemelt eseményeket és fontos ügyeket támogatnak – méltatott a városvezető. 

A szakmaiellátás mellett a lelki támogatás is kiemelt jelentőséggel bír 

Hans-Peter Kemser, a BMW Group Gyár Debrecen elnök-vezérigazgatója elmondta, nagy megtiszteltetés számukra, hogy a debreceni gyermekklinikát támogathatják.

Nagyon jó kapcsolatot ápolunk az egyetemmel és a klinikai központtal, nagyon szoros együttműködés van közöttünk. Már korábban is megtapasztalhattam, milyen kiváló ellátást nyújt az intézmény

– fogalmazott.  

20231207-BMW-adomany-Debrecen-KA_9
Hans-Peter Kemser: nagyon jó kapcsolatot ápolunk az egyetemmel és a klinikai központtal
Forrás: Kiss Annamarie

Balla György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának tagja kifejtette, a 25 ezer eurót egyebek mellett az egyes típusú diabétesszel, az endokrin betegségekkel, lisztérzékenységgel és a krónikus betegségekkel küzdő gyerekekre fordítják. Emellett felújítják a gyermekklinika melletti játszóteret is, hogy minél barátságosabb, minőségibb környezetben fogadhatják a családokat.  

– A gyerekek számára a megfelelőlelő egészségügyi ellátás mellett fontos, hogy lelki támogatást is kapjanak, hiszen egyes betegségek kezelése akár évekig is eltarthat. Ehhez viszont az alapítványi forrásokra támaszkodhatunk, akár egy kirándulás megszervezéséhez vagy valamilyen közös program lebonyolításához, hiszen együtt, közösen könnyebb megbirkózni a mindennapi nehézségekkel – hangsúlyozta Felszeghy Enikő egyetemi adjunktus, a Nők a Rákos, Fogyatékos és Krónikus Beteg Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi tagja.

Felszeghy Enikő egyetemi adjunktus
Felszeghy Enikő egyetemi adjunktus
Forrás: Kiss Annamarie

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában