Mindenki egyenlő

2023.12.04. 17:04

Játékos vetélkedővel ünnepelték a segítséggel élőket Debrecenben – fotókkal

Immáron huszadik alkalommal rendezték meg Debrecenben a Segítséggel Élők Nemzetközi Világnapja elnevezésű rendezvényt, mely idén a sport jegyében telt.

Gubányi Patrik

A Segítséggel Élők Nemzetközi Világnapja nevű rendezvény Debrecenben

Forrás: Kiss Annamarie

A hagyományokhoz híven immáron huszadik alkalommal rendezték meg a Segítséggel Élők Nemzetközi Világnapja elnevezésű rendezvényt a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézetben (DAEFI) hétfőn délután. A játékos eseményt a Debrecen Megyei Jogú Város (DMJV) Városi Szociális Szolgálat, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Mozgás-Öröm Sport Egyesület szervezte annak érdekében, hogy a fogyatékkal élők az ép társaikkal szorosabb kapcsolatot fűzhessenek.

Nem betegség, állapot

– Az ENSZ 1992-ben tűzte ki december 3-át a fogyatékossággal élők világnapjának. Ehhez csatlakoztunk mi húsz évvel ezelőtt, amit azóta is rendületlenül tartunk annak céljából, hogy a régióban élő enyhe, középsúlyos és halmozottan sérült emberek sportos, értékes vetélkedőn mozoghassanak, és a mindennapi élet kihívásait elfeledve a társadalmi integráció jegyében közös csapatot alkotva játszhassanak és önfeledten szórakozhassanak – mondta köszöntőjében Nagy Lajosné, a DMJV Városi Szociális Szolgálat intézményvezetője.

A vetélkedők alkalmával kiderülhetnek azok a nehézségek a mozgás terén, amelyekkel esetleg egy-egy játék során szembesülnek a segítséggel élők, így a szülőkkel közösen a szociális szakemberek tudnak segíteni, hogy ezeket a képességeket fejlesszük az ellátottak körében

– emelte ki Nagy Lajosné, aki hozzátette: a fogyatékosság nem betegség, hanem egy állapot, ami nagy kihívást jelent az érintetteknek a mindennapi életben.

20231204-segitseggel-elok-nemzetkozi-vilagnapja-Debrecen-KA_1
Nagy Lajosné, a DMJV Városi Szociális Szolgálat intézményvezetője és Papp Csaba, a Daefi igazgatója, valamint az Egészségügyi és Szociális Bizottság alelnöke a hétfői rendezvényen
Forrás: Kiss Annamarie

Papp Csaba, a Daefi igazgatója, valamint az Egészségügyi és Szociális Bizottság alelnöke beszédében kiemelte: minden tisztelete és becsülete a szülőké, akik végigviszik e kemény megpróbáltatást, és állják a sarat, hogy gyermekükről levegyenek egy kis terhet.

– Nagyon örülök, hogy önkormányzati képviselőként a körzetemben van mindkét központunk, és hálás vagyok azért, hogy segíthetem a csapat tagjait, akiket már húsz éve kísérek az útjukon. Az biztos, hogy amit a város részéről el lehet várni, azt megfogjuk, hogy boldog és nyugodt életet teremtsünk a rászoruló fiataloknak – fűzte hozzá Papp Csaba.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában