Új fejlemény

2023.12.04. 17:46

Akár még ma kifizethetik a balmazújvárosi önkormányzati dolgozókat

A Kúria határozatának megfelelően Hajdú-Bihar vármegye főispánja megalkotta a város hiányzó rendeleteit.

Bekecs Sándor

Hegedüs Péter polgármester

Forrás: Napló-archív

Mint arról korábban beszámoltunk, a balmazújvárosi önkormányzat nem tudta kifizetni az októberi dolgozói béreket, ugyanis továbbra sem alkotta meg a 2022-es költségvetés módosításáról szóló, valamint a 2022-es költségvetés zárszámadásáról szóló rendeleteit.  

A Kúria november 13-i határozatában úgy döntött, Hajdú-Bihar vármegye főispánjának kell megalkotnia a város 2022. évi költségvetési rendeletének zárszámadását, valamint az ahhoz szükséges rendeletmódosítást. 

December 4-én Hegedüs Péter egy videót tett közzé közösségi oldalán, melyben arról számol be, hogy a hajdú-bihari főispán a rendeletek megalkotásával elkészült, annak közzétételéről intézkedett, továbbá megküldte ezen elfogadott rendeleteket a Miniszterelnökségnek, a Belügyminisztériumnak, valamint a Magyar Államkincstár részére. 

Ezzel elhárult minden akadály, várhatóan december 19-én megkapja a város az eddig visszatartott nettó finanszírozását. Akár a mai napon utalhatjuk a fizetéseket, hiszen megteremtődött a folyószámlahitelünk fedezete

– jelentette be a városvezető.

Frissítés! (2023.12.05.)

A kormányhivatal rendkívül összetett és szerteágazó vizsgálata érintette az önkormányzat működését és gazdálkodását, valamint kiemelt figyelmet fordított az önkormányzati döntések szabályosságára is. Az ellenőrzés számos hibát tárt fel, melyek azt igazolják, hogy az önkormányzat szabályos, jogszerű és transzparens működése a vizsgált időszakban nem valósult meg teljes körűen.
A kormányhivatal részletes észrevételeit, megállapításait eljuttatja Balmazújváros polgármesterének, emellett tájékoztatja a Magyar Államkincstárat is, ugyanis a Kincstár jelenleg teljes körű szabályszerűségi vizsgálatot folytat Balmazújváros Város Önkormányzata 2022 – 2023. évi gazdálkodásával kapcsolatban – közölte megkeresésünkre a kormányhivatal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában