Kiállítás is nyílt

2023.11.01. 12:27

A vármegye értékeiről tanácskoztak Nádudvaron

A helyi értékek glédáját is megtekinthették a konferenciát kísérő kiállításon.

Marján László

A résztvevőket Szücs-Varga Zsuzsanna, a művelődési központ igazgatója köszöntötte

Forrás: Marján László

A helyi és környező települések értékeinek megismertetése, bemutatása volt a célja a „Nádudvar kincsei” elnevezésű, vármegyei hatókörű értéktár-konferenciának október 27-én, pénteken. 

A művelődési központban tartott ankéton Szücs-Varga Zsuzsanna, az intézmény igazgatója köszöntötte a résztvevőket. Ezután Bodó Sándor országgyűlési képviselő beszédében kiemelte: 2012-ben született törvény a magyar nemzeti értékekről és hungarikumokról, illetve, hogy a Nádudvari Települési Értéktár Konferencia célja, hogy minél több közösséggel ismertessék meg az értékfeltárás folyamatát, jelentőségét. Maczik Erika polgármester, a Nádudvar Települési Értéktár Bizottság elnöke részletesen ismertette a helyi értéktárban jelenleg fellelhető kilenc „kincset”. 

Mátrai-Nagy Andrea néprajzi muzeológus, dr. Csiszár Imre, Hajdúnánás alpolgármestere, a Hajdú-Bihar Vármegyei Értéktár Bizottság tagja, továbbá Jantyik Zsolt, a Hajdú-Bihar Vármegyei Értéktár Bizottság elnöke szintén értékes információkat adtak át a közönségnek. A rendezvényt a Kövy Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak műsora színesítette. Közreműködtek: Papp Jázmin Sára 3.d, Molnár Madlen Mara és Kovács Luca 5.a osztályos tanulók. A konferencia végén helyiértéktár-kiállítás várta az érdeklődőket.

A helyiérték-tárlat Nádudvaron
Forrás: Marján László

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában