Intézkednek

2023.11.01. 14:21

Kiderült, mitől van orrfacsaró bűz Nádudvar központjában

A Kossuth térnél terjengő csatornaszagról a szolgáltatót kérdezte a polgármester a legutóbbi testületi ülésen.

Haon.hu

Forrás: illusztráció / Shutterstock

A Nádudvar központi területein tapasztalható szennyvízcsatorna-szag okáról és annak megszüntetési lehetőségééről kérdezte a legutóbbi, október 26-ai képviselő-testületi ülésen Réz Szilárd alpolgármester a település vízszolgáltatója, a TRV Zrt. illetékesét, Vida Lászlót, írja a város Facebook-oldala.

A poszt szerint az üzemmérnökség-vezető szakember elmondta, hogy a vízmű szakemberei feltárták a bűz okát: a szennyvízcsatorna alján olyan szilárd szennyeződés rakódott le, ami alatt elfolyik a szennyvíz a csatornában, s ez okozza a kellemetlen szagot a Fő utca közepén a Kossuth tér környékén. Ezen pontszerű hiba okán már a szakemberek megigényelték a központtól azt a mosóberendezést, amelynek segítségével el tudják hárítani a hibát.

A Fő utcán a Pacsirta utcától a Kiss János altábornagy utcáig terjedő szakaszon fogják elvégezni a tisztítást, amely után vélhetően meg fog szűnni a kellemetlen szaghatás

– olvasható a posztban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában