Reakció

2023.11.13. 17:38

Fidesz–KDNP: minden áron meg kell védeni Debrecent és a magyar embereket az illegális bevándorlástól

A debreceni frakció reagált a Jobbik-Konzervatívok sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

Haon.hu

A református országos nyitóistentisztelet vasárnap 10 órakor kezdődik a Nagytemplomban

Forrás: Illusztráció / Napló-archív

A debreceni Fidesz-KDNP frakció közleményében reagált a Jobbik-Konzervatívok november 13-i sajtótájékoztatóján elhangzottakkal kapcsolatban.

Elmondták, a Jobbik az Európai Parlamentben megszavazta azt, hogy illegális bevándorlókat lehessen szétosztani a tagállamok között, most pedig lakosságcserével és több százezer ázsiai migráns munkások betelepítésével riogatják a debrecenieket pusztán politikai haszonszerzés céljából.

A Fidesz–KDNP azzal ért egyet, hogy a riogatás helyett minden áron meg kell védeni Magyarországot, Debrecent és a magyar embereket az illegális bevándorlástól, valamint az ezzel járó terrorveszélytől. Magyarországra és Debrecenbe sem dolgozni nem jöhetnek be illegális migránsok, sem pedig azért, hogy áthaladjanak az országon.

Kiemelték, Debrecen 2014 óta tartó gazdasági fejlődése töretlen, az ország legdinamikusabban fejlődő városa, ahol a gazdasági és jóléti fejlesztéseknek köszönhetően 16 ezer új munkahely jött létre, mely 2025-re elérheti a 20 ezer főt. Debrecenben az elmúlt években messze az országos átlagot meghaladóan nőttek az átlagbérek. Míg 2010 és 2015 között a debreceni nettó átlagjövedelem éves növekedési üteme 3,5 % volt, addig 2015 óta ez évente eléri a 12 százalékot. Mindezt úgy, hogy közben szinte annyi munkahely jött létre a városban, mint amennyien egy magyar kisvárosban laknak. Napjainkban is az tapasztalható, hogy folyamatos és dinamikus a bérek növekedése a városban.

Helyi munkaerőre alapoznak

A Debrecenbe települő vállalatok mindegyike a debreceni és helyi munkaerőre, a helyi szak és egyetemi képzésben résztvevő fiatalokra alapoznak, melynek legjobb bizonyítéka az, hogy a napokban adta át a BMW azon képzési központját, ahol száz debreceni diákkal kezdték meg a képzést, de mire beindul a gyár termelése, a létszám eléri majd a 300 főt. A képzési program végén pedig valamennyi tanulójuknak végleges munkavállalói szerződést kínálnak majd, megfelelő karrier biztosításával.

Hozzátették, a magyar jogszabályok egyértelmű garanciát teremtenek arra, hogy nem lehet alacsonyabb a munkabér, mint eddig, és a külföldi munkavállalók sem kereshetnek kevesebbet, mint a magyar és a debreceni munkavállalók, tehát nem verhetik le ezáltal a bérköltségeket. A külföldről érkező, ideiglenesen az országban tartózkodó vendégmunkásokat pedig csak szigorú szabályok mellett lehet alkalmazni és csak azokra az álláshelyekre lehet behozni, amelyeket a magyarok nem tudnak betölteni.

A Jobbik az a baloldali párt, aki szövetségeseivel karöltve újra nyitná Debrecenben a 2015-ben bezárt migránstábort. Soha nem engedjük! Mi, a Fidesz-KDNP frakció képviselői és politikusai elmegyünk a falig is azért, hogy Debrecenben ne nyílhasson újra migránstábor – írták a közleményben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában