Átadó ünnepség

2023.11.23. 17:05

Fejlesztések átadásáról szólt a csütörtök Nagyhegyesen

Haon.hu

A beruházások a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, valamint a Magyar Falu Program keretében valósultak meg

Forrás: hbmo.hu

Megújult a Nagyhegyes ipari útját a település belterületével összekapcsoló Béke utca 115 méteres szakasza is, melyre a Magyar Falu Programban nyert, több mint 4 millió forintból volt lehetőség – olvasható az önkormányzat csütörtöki közlésében.

Mindemellett egy futókör is létesült, melyet szintén ezen a napon adtak át. Az öntött gumiburkolattal ellátott pálya a központban található Kiserdei szabadidőpark részeként jött létre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszból nyert 70 millió forint támogatásnak köszönhetően, melyből egy okos kandelábert is elhelyeztek a futókör játszótér melletti szakaszánál.

A fejlesztések átadó ünnepségét november 23-án tartották a helyi polgármesteri hivatalban, ahol elhangzott, hogy az Európai Unió TOP Plusz kiírása keretében 50 millió forintot nyert a település belterületi úthálózat-fejlesztésre, melyből a főutcaként funkcionáló Kossuth utca, valamint a hozzá közvetlenül kapcsolódó Dózsa György és Táncsics Mihály utcák felújítása történt meg a vármegye önkormányzata fejlesztési ügynökségének koordinálásával.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában