BAGE

2023.11.20. 16:59

Az adakozás is élmény az idei debreceni csokigyűjtésen – óriáscsúszdát építettek a csokiknak! – fotókkal

Idén is 3 hetes, nagyszabású közösségi akció keretében segítik majd az állami gondozott gyerekeket.

Horváth Péter

Az első tábla csokik már le is csúsztak

Forrás: Molnár Péter

A következő hetekben meglepő látvány fogadja majd a Csapó utcai bevásárlóközpontban korzózókat. Civil szervezetek és a város csokigyűjtő akciójának nyomán egy óriáscsúszdával ellátott, a télapó szánjára emlékeztető teherautó foglalta el az áruház -1 szintjének egy részét.

Széles Diána, Debrecen alpolgármester az akció indulásáról szóló sajtótájékoztatón, november 20-án, hétfőn kiemelte, a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete (BAGE) az adventi csokigyűjtő akciójával 11 éve csal mosolyt több ezer, jelenleg lakásotthonban élő és nevelőszülőnél nevelkedő állami gondozott gyermek arcára. A Debreceni Karitatív Testület társelnöke hangsúlyozta: 

egy nagyon fontos és jó ügy mellé állt a város. Nemcsak oktatási intézmények, de debreceni cégek sora is megmozdult, hogy boldogabbá tegye a nehéz sorsú gyermekek ünnepi időszakát.

debrecen, bage, csokigyűjtés
Máthé Zsófia (balról), Széles Diána és Buzás Lajos számoltak be a részletekről 
Forrás: Molnár Péter

Évről évre egyre többen csatlakoznak 

Ahogy arra Erdei Sándor, az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója is rámutatott: ugyan ez az időszak alapvetően a családok ünnepe, de valamennyien tapasztalhatjuk, hogy az ünnep egyre inkább kollektívvé válik. Munkahelyeken és iskolai osztályokban is egyre nagyobb figyelmet kap advent időszaka. Vannak azonban, akik számára ez még nem adatott meg, ezért is fontos, hogy róluk se feledkezzünk meg. Nyissuk ki a szívünket irányukba, ne becsüljük alá azt az élményt, amit az okoz, hogy odafordulunk a másikhoz és segítünk – hangsúlyozta.

debrecen. bage, fórum, csokigyűjtés
Erdei Sándor, az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója
Forrás: Molnár Péter

Rengetegen csatlakoztak az évek alatt, a korábbi években már a határon túlról is érkeztek felajánlások

– tudatta Buzás Lajos, BAGE elnöke, majd hozzátette, tavaly összesen 3000 csomagot tudtak kiosztani. A következő hetekben összegyűlő finomságokat decemberben egy különleges rendezvény keretében adják majd át, ahol közel 400 gyermek találkozhat majd a Mikulással is, valamint egy zenés gyermekműsorral is meglepik majd őket.

A felajánlásokat december 12-ig várják a szervezők több helyszínen is. A Fórumban igazi élmény lehet az adakozás, hiszen egy óriási csúszdán juttathatjuk el a csokikat a gyűjtőpontba, ami ebben az évben egy különleges autó. A Metal-Sheet Kft. jóvoltából karácsonyi pompát öltött ikonikus, 50-es évekbeli Barkas teherautó és csokicsúszdája kapcsán Máthé Zsófia, a cég képviselője kiemelte: hamarabb igent mondtak a kezdeményezésre, mint ahogy felmérhették volna a terepet. Egy percig sem volt kérdés számukra, hogy támogatják a törekvést. Reméli, a következő hetekben sokan segítenek majd és sok száz kilogramm adománnyal telhet meg mikulás szánjára emlékeztető ikonikus jármű.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában