Jótékonyság

2023.11.10. 13:31

A legjobb helyre került az autó a Tündérkör Alapítványtól

A járművet egy egyedülálló hajdúböszörményi anyuka kapta, aki két gyermeket, köztük egy Aspreger-szindrómás kisfiút nevel.

Szakál Adrienn

Egy kétgyermekes anyukára esett a választás

Forrás: Tündérkör Alapítvány-archív

Az adventi időszak közeledtével egyre gyakrabban találkozhat majd adományátadások és karitatív gyűjtések hírével az olvasó. A Tündérkör Alapítvány ezzel szemben azokhoz a szervezetekhez tartozik, melyek az év 365 napján aktívan tesznek a nehéz sorsú emberekért. Tóth Zsé Ferenc és fáradhatatlan önkéntes közössége legutóbb november 9-én tette közzé legújabb „tündértettét”, az akció részleteiről aznap beszélt a Haonnak.

Az alapítványhoz egy felajánlásként érkezett a közelmúltban a személyautó, melynek tulajdonosa azt mondta, akár el is adhatjuk és a pénzből további adományozásokat szervezhetünk

 – idézte fel a Tündérkör vezetője. A kuratórium végül úgy döntött, keres egy olyan szülőt vagy párt, akik 16 év alatti sérült gyermeket nevelnek, és van jogosítványuk, munkahelyük, hogy az autó fenntartását finanszírozni tudják. Először helyben, a Bocskaikertben hirdették meg a járművet, de mivel ott nem volt a fent leírt kritériumoknak megfelelő rászoruló, kiterjesztették a pályázók körét a vármegyére.

Tóth Zsé Ferenc hangsúlyozta, hogy a kuratórium ahogyan most, minden más esetben is ellenőrzi a támogatott személyt, így esett a választásuk egy hajdúböszörményi anyukára, aki egyedül neveli két gyermekét, közülük az egyiket az Asperger-szindrómával járó nehézségekkel együtt. A kocsi átíratási költségét egy másik adományozó ajánlotta fel, egy harmadik pedig teletankolta a járművet.

Hajdúböszörmény Tóth Zsé Ferenc haon
Tóth Zsé Ferenc egy adományozó jóvoltából tankolhatta tele a járművet

Egész évben segítenek

– Ahogy a baj, a segítség sem lehet szezonális – vallja a Tündérkör Alapítvány vezetője, éppen ezért működik nagy kapacitással a 365 Ügyelet elevezésű, 24 órás élelmiszer-gyorssegélyprogramjuk is.

Az egész éves jótékonysági koncertek és közösségi megmozdulások lebonyolítása után Tóth Zsé Ferencék már a karácsonyra készülnek. 

Szervezetünk öt éve működteti ezt a programot, melynek lényege, hogy több településen, helyszínenként több száz rászoruló személyt adományozunk meg karácsonyi ajándékkal, mikuláscsomaggal és egy tál meleg étellel

 – mondta.

Tóth Zsé Ferenc végül kérdésünkre úgy összegzett: – Társadalmi és szociális felelősség tenni mindazokért, akik nem tudnak önmagukon segíteni. Aki decemberben éhes, januárban is az lesz, ezért mi nem engedjük el a kezüket akkor sem, ha véget érnek az ünnepek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában