Adomány

2023.07.16. 14:07

Több tucat tonnányi tisztítószert oszt ki a debreceni Tündérkör Alapítvány

Egy egész raktárnyi felajánlás várja, hogy a beteg gyermekek családjaihoz érkezzen.

Hajnal László

Szerencsére számos vállalkozás és magánszemély állt ki a Tündérkör mellett

Forrás: Tündérkör Alapítvány-archív

Egy hatgyermekes, keményen dolgozó házaspár. Egy 24 éves autista gyermeket és kisebb testvéreit egyedül nevelő anya. Egy négy gyermekről gondoskodó apuka, aki a feleségét egy éve veszítette el. Csak néhány példa azok közül a családok közül, akik az elmúlt napokban támogatott a debreceni Tündérkör Alapítvány.

A szervezet többféle módon segíti a rászoruló gyermekeket, azonban az alapítvány jelentős tisztítószer-állománnyal járul hozzá a nehéz helyzetben lévő családok támogatásához.

Tóth Ferenc, a Tündérkör Alapítvány elnöke portálunknak elmondta, immár több mint öt éve adományoznak tisztítószereket a családoknak. Egy személyes ismeretségnek köszönhetően alakult ki az eredményes együttműködés az Unilever Magyarország Kft. nyírbátori gyára és a szervezet között. Eleinte 6-7 raklapnyi tisztítószert kaptak, azonban – köszönhetően az adományok átlátható dokumentálásának és a rendszeres publikálásnak – ez a mennyiség évről évre folyamatosan növekedett.

Ma már több tucat tonnányi vegyi árut és tisztítószert kap az alapítvány a cégtől. Ennek szállítása és tárolása nem könnyű feladat a szervezet számára, mivel állami, önkormányzati vagy pályázati támogatottságot nem élveznek.

Szerencsére számos vállalkozás és magánszemély állt ki a Tündérkör mellett:

– Elsőként a szakszerű tárolásra alkalmas és a tűzvédelmi előírásoknak is megfelelő helyiséget kellett megtalálnunk, ahol legalább egy évig raktározhatjuk a vegyi árut. Szabó Csaba, Téglás polgármestere felajánlotta a segítségét, így a település önkormányzatának egyik épületébe sikerült szállítani a tisztítószereket – mondta az elnök.

A szállításban az alapítványnak egy nyíregyházi, fuvarozással és logisztikával foglalkozó cég segített, mely felajánlotta, hogy kamionnal ingyen a helyszínre viszi az adományt. Érzékeltetve a mennyiséget, két részletben szállították le a felajánlást, mindössze az első körben 30 tonnányi tisztítószert vittek a raktárba.

– Kiemelt célunk, hogy a fogyatékossággal élő, sérült és elesett gyermekeket nevelő családokat lássuk el jelentősebb mennyiségű és jó minőségű tisztítószerrel, rászoruló családok vagy idős emberek megsegítése mellett – mondta Tóth Ferenc.

Az elnök hozzátette, aktívan keresik a kapcsolatot a környező települések önkormányzataival és családsegítő központjaival, melyekkel együttműködve minél szélesebb körben tudnák segíteni a rászorulókat.

Az alapítvány több száz családot segít folyamatosan. Tóth Ferenc érdeklődésünkre elmondta, mindössze néhány nap alatt 120 megkeresésük volt, a pandémia ideje alatt pedig naponta tizenöt családhoz is ellátogattak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában