Pletyka

2023.10.06. 14:00

Aggodalom Tégláson: Munkásszálló lesz az épülő idősotthonból? – videóval

Szabó Csaba polgármester jelezte, nem önkormányzati beruházásról van szó, de a lakosság és a város érdekei az elsődlegesek.

Bekecs Sándor

Tégláson az a pletyka járja, hogy az épülő idősotthon a tervezett funkciójával ellentétben munkásszállóvá változik

Forrás: Napló-archív

Egyre elterjedtebb jelenséggé vált Hajdú-Bihar vármegyében, hogy ahol új ingatlan vagy társasház épül, oda azonnal munkásszállót, vendégmunkásokat vizionálnak egyesek, s a minden alapot nélkülöző, az esetek többségében fals információ kész tényként, mint a futótűz, úgy terjed a közösségi médiában. Hasonló olvasói megkeresés érkezett szerkesztőségünkbe, mely szerint az a pletyka járja, hogy a Tégláson épülő idősotthon a tervezett funkciójával ellentétben munkásszállóvá változik, s hamarosan külföldi vendégmunkások veszik birtokba.  

Szabó Csaba, Téglás polgármestere a Hajdú Online megkeresésére elmondta:

 bár nem az önkormányzat beruházása, arról biztosítja a lakosokat, hogy az ingatlanból nem lesz munkásszállás.

– Ez az ingatlan idősek otthonának épül, arra kapta meg az engedélyt. A vállalkozóval erről többször is egyeztettünk – hangsúlyozta. Közösségi oldalán megosztott videójában pedig nyomatékosította: ebből az épületből nem lesz munkásszállás.

A város első embere kifejtette, mivel Hajdú-Bihar gazdasága olyan ütemben fejlődik, hogy azt a helyi munkaerőpiac lassabb ütemben tudja kiszolgálni, és jelentek is meg már a vármegyében más nemzetek munkásai, így szinte természetes, hogy ilyen aggodalmak jelennek meg a településen.

Az is erősítette a munkásszálló-teóriát, hogy meg van hirdetve az idősek otthona ingatlana, s voltak is már rá érdeklődők. Azonban semmifajta olyan megállapodás nem történt, ami abba az irányba mutat, hogy munkásszálló lesz belőle

– emelte ki Szabó Csaba.  

Értékesíti az ingatlant a beruházó, de nem akárkinek

– Sajnálatos módon az építőipari konjunktúrát érintő gazdasági nehézségek eredményeképpen társaságunk nyilvánosan értékesítésre kínálja a még el nem készült ingatlant – írta megkeresésünkre a beruházó Ofra Hungary Kft. A cég több vásárlási szándékot jelző érdeklődővel tárgyal. Amennyiben sikeresen értékesítik, akkor az ingatlan funkciója azon vevő gazdasági tevékenységéhez fog kapcsolódni, akivel megállapodnak. 

Egyelőre nem kötöttek még szerződést senkivel.  

– Társaságunk elkötelezett Téglás város fejlődése mellett, így az új vevő kiválasztásánál nemcsak a cégünk üzleti érdekeit, de a település felelős fejlesztésének szempontjait is szem előtt fogjuk tartani – hangsúlyozta válaszában az Ofra Hungary. Hozzátették: a vevő kiválasztásánál mindenképpen preferenciaként szolgálna számukra, ha helyi vagy Téglás vonzáskörzetébe tartozó vállalkozással köthetnének szerződést, így ennek megfelelően nagy örömünkre szolgálna lokális vállalkozások vételi ajánlata. Az ingatlan rendkívül kedvező adottságai révén számos funkcióban jól hasznosítható, így a leendő vevő és a település igényei megfelelő módon találkozhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában