Megnyitó

2023.10.16. 15:34

A Magyar Festészet Napján nyílik kiállítás a debreceni Partium Házban

Haon.hu

A Nagybánya Tájképfestő Telep 28 éve címmel nyílik kiállítás a debreceni Partium Házban október 18-án, a Magyar Festészet Napján 17 órától – tudatta közlésében a ház szakmai igazgatója.

A kiállítás a Nagybányai Képzőművészeti És Kulturális Egyesület és a Partium Ház jóvoltából valósul meg, melyen a tájképfestő telep elmúlt huszonnyolc esztendő alkotó tevékenységének lenyomatait igyekeztek egyetlen kiállításba gyömöszölni.

A kiállításon köszöntőt mond Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, a telep alapítója és Hetei József debreceni önkormányzati képviselő, a szakmai megnyitó beszédet pedig Szilágyi András filozófus, költő, művészeti szakíró mondja. Zenei közreműködő a Trio Consort vonósegyüttes.

Bővebb információról az alábbi linken olvashatnak: https://partiumhaz.hu/esemeny/a-nagybanya-tajkepfesto-telep-28-eve-1996-2023-kiallitasmegnyito/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában