Ünnepi alkalom

2023.10.01. 14:41

„A lelki ügyek intézésére szívem és plébániám ajtaja mindig nyitva áll”: esperesi esküt tett Törő András - fotókkal

Új egyházi szolgálatot kezd a Debreceni Karitatív Testület vezetője.

Szakál Adrienn

Törő András esperes és Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök

Forrás: Kiss Annamarie

A debreceni Megtestesülés-templom plébániai kormányzója, Törő András esperesi beiktatásának adott otthont vasárnap a Borbíró téri római katolikus lelki hajlék. Az alkalmon Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök mutatott be ünnepi szentmisét, és megáldotta a felújítás alatt álló templom megújult kórusát.

A főpásztor 2023. augusztus 15-i hatállyal személyi és területelosztási változásokat rendelt el a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében, ennek részeként Törő Andrást felmentette püspöki irodaigazgatói beosztásából, és kinevezte a debreceni Megtestesülés Plébániára plébániai kormányzónak, valamint öt évre a Debreceni Esperesi Kerület esperesének.

Az újonnan kinevezett eskütételében fogadalmat tett Isten előtt a rábízott esperesi kerület papjainak és híveinek lelki gondozására, a főpásztori munka támogatására, hivatali kötelezettségeinek teljesítésére, valamint az esperesi kerület papjainak és híveinek lelki gondozására.

– Paptestvéreim és híveim lelki ügyeinek intézésére szívem és plébániám ajtaja mindig nyitva áll – mondta.

Mint a közelmúltban a Haonnak adott interjúban olvasható, a római katolikus pap rengeteg fronton szolgál, országos katolikus egyetemi lelkészi referens, a Debreceni Szent László Katolikus Szakkollégium igazgatója, egyházmegyei ifjúságpasztorációs referens, rendszeres szereplője a Szólj Be a Papnak kezdeményezés rendezvényeinek, emellett a Debreceni Karitatív Testület vezetőjeként tevékenykedik. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában