Közlekedés

2023.10.12. 07:35

Forgalomkorlátozás Debrecenben: javítják a Homokkerti felüljáró dilatációját

A csütörtök reggeli csúcsidő után kezdik a munkálatokat.

Haon.hu

Ne megszokásból közlekedjenek ezen a szakaszon

Forrás: Illusztráció / Napló-archív

A 47-es főúton található debreceni Homokkerti vasút feletti híd dilatáció javítását végzik október 12. és 13. között a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megbízásából – tudatta közlésében a társaság. A biztonságos munkavégzés érdekében ideiglenes korlátozások lesznek érvényben, melynek idejére a közútkezelő a közlekedők türelmét és megértését kéri. A munkák a reggeli csúcsidő után indulnak majd.

A kivitelezési munkák ideje alatt a Homokkerti felüljáró Mikepércs irányából az Árpád tér felé vezető forgalmi sávját lezárják, a forgalom így a Petőfi tér felé vezető lehajtó ágon tud majd tovább menni. A terelés útvonalát táblákkal jelzik majd a szakemberek. Továbbá a munkálatok idején a 4-es főút Wesselényi úti szakaszán útszűkület és sebességkorlátozás is érvényben lesz.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kér mindenkit, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A korlátozással járó munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik, a felújítási munkákat az ő érdekükben végzik el.

*A dilatáció tágulási hézagot jelent. A dilatációs szerkezet pedig a híd alakváltozásait felvenni képes, a dilatációs hézagot lefedő, forgalmi terhelést viselő szerkezet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában