Idősköszöntés

2023.10.18. 17:30

Mi a titkuk? 60 éve csak egymásért él Béla bácsi és Zsuzsa néni

Hatvan éve él együtt boldogan Fehér Zsuzsanna és Nagy Béla.

Nagy Emese

Fehér Zsuzsanna és Nagy Béla 60 éve együtt vannak jóban-rosszban

Forrás: Kiss Annamarie

Oklevelet vehetett át egy józsai házaspár, Fehér Zsuzsanna és Nagy Béla a 60. házassági évfordulójuk alkalmából kedden a Voke Egyetértés Művelődési Központban rendezett Kárpát-Medencei Nyugdíjas Találkozón

Az idén gyémántlakodalmat ünneplő házaspár 22 éve él Józsán, ám kettejük szerelmi története Hajdúhadházon kezdődött.

– Hajdúhadházon ismertem meg a feleségemet, ő is ott született, de elkerült Szentesre, viszont a nagymamája Hajdúhadházon maradt, őt látogatta rendszerint, így hozott minket össze a sors – idézte fel a Haonnak Béla bácsi. Kiemelte, Zsuzsanna néni öccse akkoriban az ő keze alatt dolgozott, onnan volt az ismertség, a többi pedig már, mondhatni, történelem.

Debrecen köszöntés haon
Az ünnepelteket Papp László debreceni polgármester és Bulcsu László, a vármegyei közgyűlés alelnöke is köszöntötte
Forrás: Kiss Annamarie

Eleget tett az ígéretnek

Egy jó darabig udvarolt nekem a férjem, de semmit nem bízott a véletlenre. Azt mondta, megvárja, hogy leérettségizzek, és utána elvesz feleségül. Ez így is történt. Évtizedekkel ezelőtt, 1963. július 24-én az érettségi banketten jártuk a táncot, majd néhány nappal később, július 29-én összeházasodtunk Bélával

 – fogalmazott mosollyal az arcán Zsuzsanna néni, mire Béla bácsi reagált felesége szavaira. – Csak nem hagyhattam, hogy meggondold magad – kacagott fel.

Két fiuk született. Zsuzsanna néni könyvelőként dolgozott, míg férje elektroműszerészként kereste a kenyerét. Ma már fiaik mellett büszkék lehetnek négy lányunokájukra is, akik sok időt töltenek a nagyszüleikkel. – Szerencsésnek tartjuk magunkat, hiszen sokat vigyázhatunk a lányokra. Mi ennek nagyon örülünk, a gyerekeink nyugodt szívvel hagyják ránk a lányaikat, ami nagyon jólesik nekünk. Nálunk tanultak meg az unokák biciklizni, imádnak velünk lenni, számunkra ez a legnagyobb boldogság – osztotta meg Béla bácsi.

Alkalmazkodni kell

– Türelem és megértés – válaszolt a férj, amikor rákérdeztünk a hosszú házasság titkára. A választ hallva felesége is bólogatott, ám Béla bácsi tovább folytatta eszmefuttatását. – Mosogatás sincs csörrenés nélkül, csak arra kell ügyelni, nem szabad tartósan csörögni – mondta, utalva arra, hogy mindig meg kell beszélni a felmerülő problémákat, és nem szabad sokáig haragudni a másikra.

Mindketten kiemelték, egy házasságban mindkét félnek tudnia kell engedni, valamint meg kell tanulniuk alkalmazkodni egymáshoz. Úgy látják, haragudni lehetne örökké, majd továbblépni és mást keresni, de az újnál ugyanúgy jelentkeznének a gondok.

– A felmerülő problémákat próbáljuk megoldani, ugyanis csak így lehet két ember boldog – nyomatékosította Zsuzsanna néni, aki a mai napig vezeti a háztartást, míg férje a kertet rendezi; számukra így kerek a világ.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában