Gasztronómia

2023.10.19. 12:32

Megtudtuk, hol és mikor lesz a debreceni Márton-napi sokadalom

Hagyomány szerint, újra a Kossuth téren lakomázhatunk!

Nagy Emese

A népszerű rendezvény tavaly az étterem körül volt

Forrás: Napló-archív

A Márton-nap a debreceniek számára összefonódott a főtéri vigalommal, habár az elmúlt évben ez a hagyomány megszakadt, ugyanis a sokak által kedvelt rendezvényt beköltöztették a Barabás étterem 300 négyzetméteres udvarára és környékére. 

Idén azonban újra örülhetnek a vásárok szerelmesei, hiszen a Márton-napi sokadalom visszaköltözik a régi helyére. Az eseményt november 10. és 12. között tartják meg a debreceni Kossuth téren.

– Nagyon örülünk, hogy a tizenhetedik Márton-napi rendezvény visszatérhet a debreceni főtérre – fogalmazott a Haon érdeklődésére Barabás Zoltán étteremtulajdonos. Kiemelte, a kulináris eseményre nemcsak a városból és környékről, hanem távolabbi településekről is érkeznek látogatók, ezért is kívánják évről évre változatosabbá, színesebbé tenni a novemberi gasztronómiai programot.

Zúzapörkölt, hagymás libamáj

Többféle libás lakoma közül választhatnak a résztvevők. Terítéken lesz a legnépszerűbb libacomb, libatoros, libahúsos töltött káposzta, zúzapörkölt, hagymás libamáj, ludaskása és libakolbász is

 – sorolta. Hozzátette, desszertként házi csörögefánkot kínálnak, lesznek új borok és egy meglepetéssel is készülnek, amit először portálunkkal osztott meg a főszervező. – Libacomb mellett kacsacombbal is szolgálunk a látogatóknak, mert az elmúlt év tapasztalatai alapján elmondható, akadnak olyanok, akik a kacsahúst előnyben részesítik – jegyezte meg.

Mint leszögezte, legfeljebb egy 10 százalékos áremelkedésre lehet számítani, és csak egy étel, a libacomb lesz 3 ezer forint feletti áron, a többit körettel együtt 3 ezer forint alatt kínálják majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában