Ünnepel a város

2023.10.26. 10:08

Koncertek, jégdiszkó, ünnepi fények: itt vannak a debreceni advent részletei!

Hetvenöt stand várja idén a vásározókat.

Haon.hu

Az egész családnak kínál majd programokat a debreceni advent

Forrás: Napló-archív

Fotó: Czinege Melinda

Ahogy arról szerdán beszámoltunk, november 25-én nyílik és december 23-án zárul az idei Debreceni Advent, amelynek programjairól csütörtökön a Főnix Rendezvényszervező részletesen is beszámolt. Közleményük szerint a vásár november 25-én 9 órától december 23-án 19 óráig várja a látogatókat,

a négy hét alatt karácsonyi vásár, gasztronómia, vásári attrakciók és koncertek, továbbá jégpálya szolgálja az ünnepi készülődések közepette a kikapcsolódást.

A vásári korzón modern és tradicionális termékek egyaránt várhatóak: szőnyegek, szőttesek, kézzel készült kerámiák és fajátékok, mézeskalácsok, gyógyfüvek, teák, szaloncukrok és pazar karácsonyi díszek, dekorációk. 75 karácsonyi hangulatú stand kínálja majd termékeit, és 23 faházban kaphatóak a kulináris finomságok széles választéka.

Hétvégéken koncertek, vásári attrakciók, gyerekfoglalkozások

Minden adventi hétvégén szabadtéri programokkal, és a DEMKI-vel közösen megálmodott Adventi Kuckóban játszóházzal, kézműves foglalkozásokkal lehet majd találkozni a belvárosi sétálóövezetben. A varázslatos vásár hétvégéin guruló zongorista, verklis, mesefigurák, táncosok, zenészek és gólyalábasok is feltűnnek a nézelődő közönség között.

Forrás: Napló-archív

A december 1. és 6. közötti időszak a Mikulásvárásról szól: óvodások által dekorált dézsás fenyőfák díszítik majd a belvárost, továbbá a Mikulás az Adventi Kuckóban fogadja a kicsiket, és közös éneklésre, szórakozásra invitálja őket. A Kölcsey Központban minden hétvégén adventi műsorok várják a látogatókat: az Adventissimót, a Valceremóniát, a Szent Efrém Férfikar koncertjét és a Hajdú70 gálaestet is megrendezik.

Gyertyagyújtás és Debrecen fényei

Az adventi vasárnapok fő attrakciója a gyertyagyújtás, hiszen ezen szimbolikus események mutatják a fényt az ünnepek felé.

December 3-án az első gyertya meggyújtását 16:45-től hagyományőrző művészeti csoportok felvonulása vezeti föl a Régi Városházától a Debreceni Református Nagytemplomig, és ekkor borul ünnepi fényekbe a belváros.

Jégpálya és koridiszkó

Idén is 750 négyzetméteres jégpálya szolgál szórakozásként a téli sport szerelmeseinek november 25-étől egészen január 7-éig, melyet belépőjeggyel lehet majd igénybe venni. Az adventi szombatokon különböző tematikájú, karácsonyi hangulatú zenékkel várják a DJ-k a kori diszkóra látogatókat.

A város arcai – akik inspirálják a debreceni közösséget

A Debreceni Advent idején több méter magas falra kerülnek fel kivetített portréfotók a debreceni közösségek mögött álló egyéniségekről, akik talán nem is sejtik, milyen nagy hatással vannak az életünkre, mindennapjainkra. Olyan egyéniségeket keresnek, akik inspirálóak, és meghatározzák azt az eseményt vagy környezetet, mely összefogja a debreceni közösséget. A jelöltek fotóit Debrecen egyik legjobb portréfotósa, Jakkel Rudolf készíti az adventi eseményhez.

A vásár pontos nyitvatartásáról táblázatot is közöltek a szervezők.


 

Kereskedő

Vendéglátó

Hétfő-csütörtök

10.00-20.00

10.00-21.00

Péntek-szombat

09.00-21.00

09.00-22.00

Vasárnap

09.00-20.00

09.00-21.00

December 23.

09.00-19.00

09.00-19.00

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában