Jó hír!

2023.10.11. 12:10

Megnyitotta kapuit a halápi postapartner - fotókkal

Eddig 100 postapartnert adott át a Magyar Posta, ez óriási segítséget jelent a települések lakóinak.

Nagy Emese

Helyben intézhetik ügyeiket a halápiak

Forrás: Czinege Melinda

A Magyar Posta az energiafelhasználás érdemi csökkentése érdekében arról döntött a tavalyi év végén, hogy ideiglenesen szünetelteti 366 posta működését (210 településen), több debreceni és vidéki posta is érintett volt. Az elmúlt egy évben számos posta újranyitott, és most eljött az idő, hogy a halápi lakosok számára is ismét helyben legyenek elérhetőek a postai szolgáltatások.

Nagy öröm számomra, hogy az elmúlt egy évben előállt problémára megoldást találtunk, és a halápi embereknek nem kell utazniuk egy levélfeladásért, csekkbefizetésért

– hangsúlyozta Papp László polgármester szerda reggel a halápi postapartner ünnepélyes átadóján.

Mint kiemelte, a lakosoknak az elmúlt időszakban Debrecenbe, Vámospércsre kellett utazniuk, hogy a postai szolgáltatásokat igénybe vehessék. – A városvezetés összefogott a Magyar Postával és a Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesülettel, hogy megteremtsük azokat a feltételeket, hogy a postai szolgáltatások a korábbi döntés ellenére is visszatérhessenek a város ezen részére – emelte ki. 

Hozzátette, a postapartner 3,1 millió forintból valósult meg, amiből az önkormányzat 2,6 millió forintot biztosított, a fennmaradó összeget pedig az említett egyesület finanszírozta.

Debrecen, haláp, magyar posta
Kovács István (balról), Papp László és Szőllősi Béla a postapartner átadóján 
Forrás: Czinege Melinda

Megnyitotta kapuit a 100. postapartner

Szőllősi Béla, a Magyar Posta Zrt. Kelet-magyarországi Területi Igazgatóságának igazgatója úgy fogalmazott, eltökéltek abban, hogy a Magyar Posta 21. századi szolgáltatóvá váljon, valamint gazdasági és hatékony működés mellett minőségi szolgáltatást nyújtson az ország minden pontján partnereinek, ügyfeleinek egyaránt. – Tökéletesen tudom, hogy egy település jövőjét, valamint az ott élőknek az életminőségét nagyban meghatározza az elérhetőségük; egy levélfeladás, csekkfeladás, vagy ezeknek az átvétele. 

Tudjuk jól, hogy a mindennapokban fontos az, hogy ezek a szolgáltatások helyben legyenek elérhetők, de mindenre olyan megoldást kellett találni, ami a tulajdonosi elvárásnak megfelelő: hatékony és gazdaságos is. Emiatt hirdette meg a Magyar Posta az új partneri programját, amelynek köszönhetően önkormányzatok, vállalkozások csatlakozhatnak a postai működésbe, és tarthatják helyben ezeket a szolgáltatásokat

 – jegyezte meg. 

Mint kifejtette, első körben az 1500 fő lélekszám alatti településeket szólították meg, és nyitották meg a pályázás lehetőségét, amivel nagyon sok település élt.

Ma van a 100. postapartnerség átadása, az ittenivel egy időben Kaposváron és Csökölyön is van átadás. A 100 már működő partnerségből 52 a Kelet-magyarországi Területi Igazgatóság 9 vármegyéjében található, 5 Hajdú-Biharban

– tette hozzá. Kihangsúlyozva, a Magyar Posta speciális eszközöket biztosít a partnereknek, valamint informatikai eszközöket, rendszereket.

– Emlékszem a kétségbeesett arcokra, amikor bejelentettük, bezár a helyi posta, már akkor jól tudtuk, a jövőben ezt a helyzetet meg kell oldani. A várossal és az egyesülettel kigondoltuk, majd meg is valósítottuk az elképzeléseinket, most pedig hatalmas öröm számomra, hogy megnyithatott a posta – fogalmazott Kovács István önkormányzati képviselő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában