Közlekedés

2023.09.20. 15:51

Régi álom válik valóra: elkezdődtek az aszfaltozási munkálatok a Holló János utcában

A felújítási munkálatok mintegy 1000 négyzetméteren 35 millió forint költséggel zajlanak.

Haon.hu

A mostani szakaszban a munkálatok előreláthatólag október végére fejeződnek be

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Elkezdődtek a nagyfelületű aszfaltozási munkálatok a debreceni Holló János utcában, a részletekről szeptember 20-án tartott sajtótájékoztatót Hetei József, a terület önkormányzati képviselője – tudatta közlésében a város önkormányzata.

– Debrecen városa elkötelezett annak érdekében, hogy az elöregedett és tönkrement aszfaltburkolatokat kicserélje, és szükséges esetben az útpálya szerkezetét javítsa, ezzel is hozzájárulva a közlekedés minőségének és biztonságának növeléséhez – mondta el Hetei József, aki hozzátette: tovább folytatódnak a nagyfelületű útfelújítási munkálatok, melyek keretében megkezdődtek a körzetéhez tartozó Holló János utca II. ütemének aszfaltozási munkálatai.

A terület önkormányzati képviselője hozzátette: a kivitelezési munkálatok a Holló János utca 3-7. szám előtti parkoló szegélyeinek bontásával és építésével kezdődtek meg, majd a parkoló pályaszerkezetének helyreállítására kerül sor. Végül a garázssor előtti sáv pályaszerkezetének helyreállítása történik meg. A pályaszerkezet javítása után az új aszfalt-kopóréteg terítése következik a teljes útszakaszon.

Hetei József kiemelte, hogy a múlt évben a Holló János utca burkolat-felújítása I. ütemének kivitelezése történt meg, mikor is a Petőfi téri szervizút és Levendula Óvoda közötti szakasz aszfaltozására került sor.

A mostani szakaszban a munkálatok előreláthatólag október végére fejeződnek be, de a kivitelező mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb elkészüljön. Hetei József kérte a lakók türelmét a felújítási munkák idejére, és hozzátette, hogy mindenki körültekintően közlekedjen a munkálatok ideje alatt is.

Újságírói kérdésre elmondta, hogy a felújítási munkálatok mintegy 1000 négyzetméteren 35 millió forint költséggel zajlanak, amit teljes egészében önkormányzati forrásból finanszíroznak. Kiemelte: a most folyó munkálatok a lakosság régi igényét váltják valóra, ezért hálásan köszöni az önkormányzat segítségét ennek megvalósításában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában