Biztonságos közlekedés

2023.09.25. 09:19

Megkezdődnek a munkálatok 48-as főút és a Kondoroskert utca csomópontjában

Előreláthatóan a hét végéig tartanak majd.

Haon.hu

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Ahogy korábban már megírtuk, a főúton történő gyalogosátkelés biztonságosabbá tételének érdekében Debrecen önkormányzata – a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel egyeztetve – közlekedésbiztonságot növelő intézkedéseket valósít meg – tudatta a polgármesteri hivatal hétfői közlésében.

A 48. számú főúton a Kondoroskert utca csatlakozása előtt mindkét irányból sárga villogót telepítenek út feletti elhelyezéssel, továbbá fluoreszkáló neonkeretes „Előzni tilos”, 60 km/h-s sebességkorlátozást, valamint gyalogosveszélyt jelölő jelzőtáblákkal. A főúton a járművek részére a kereszteződésre történő fokozott figyelemfelhívás érdekében létesített lassító, harántcsíkozású burkolati jelek felújításra kerülnek.

A sárga villogó tartóoszlopának felállítását a kivitelező szeptember 25-én – hétfőn – reggel 9 órától végzi. A munkálatok – az időjárási viszonyoktól függően – előreláthatóan a hét végéig tartanak, mely során a burkolati jelek felfestésre, a jelzőtáblák kihelyezésre kerülnek, valamint a sárga villogót beüzemelik. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában