Környezetvédelem

2023.09.30. 10:58

Esővízgyűjtő tartályokat osztanak a tégláskertieknek – fotókkal

Rendkívül népszerű lett az új kezdeményezés.

Szakál Adrienn

Eddig két osztást szerveztek a fent említett körzetekben, októberben még egy alkalommal lehet átvenni a a műanyag edényeket

Forrás: Kiss Annamarie

Hosszú sorban várakoztak szombat reggel a tégláskerti Halász utcán mindazok, akik az önkormányzat felhívására előzetes regisztrációval esővízgyűjtő tartályokat igényeltek. Piros Zoltán önkormányzati képviselő a Haonnak a helyszínen elmondta, hogy az akciót néhány héttel ezelőtt hirdették meg elsősorban a déli városrészben élők számára, az epreskertieknek, a tégláskertieknek, valamint a Boldogfalvi kertben és a Kerekestelep nyugati részén élőknek.

– Az esővíztartályok 300 liter víz befogadására alkalmasak és a természetes víz fontosságára hívja fel a figyelmet. A lakosoknak a Future of Debrecen honlapján kellett regisztrálniuk – fűzte hozzá. Mint elhangzott, a program annyira népszerű, hogy mára várólisták alakultak ki, ezért döntöttek úgy, hogy folytatni fogják a kezdeményezést. 

Eddig két osztást szerveztek a fent említett körzetekben, októberben még egy alkalommal lehet átvenni a a műanyag edényeket.

Debrecen elkötelezett a környezettudatos magatartás mellett – hangsúlyozta Piros Zoltán példaként említve, hogy nemcsak kerékpárutak épülnek, hanem sütőolajgyűjtő edényeket is elhelyeztek a város számos pontján; továbbá tavasszal egynyári virágokat, míg az őszi időszakban lombzsákot osztanak. Emellett sok olyan programmal találkozhat a lakosság, amelyek az ökogondolkodást hirdetik.
Az érintett városrészben élők idén még egy alkalommal október 5-én, csütörtökön 16 óra 30 perctől vehetik át az esővízgyűjtő tartályaikat a Tégláskerti Óvoda udvarán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában