Tanszercsomagok

2023.08.28. 18:32

Egyszülős és többgyermekes családok kapják a Campus Fesztivál támogatását - fotókkal

Mintegy 5 millió forint értékben állítottak össze tanszercsomagokat kisiskolások számára Debrecenben.

Nagy Emese

Vass Edina és családja kapja az első tanszercsomagot

Forrás: Kiss Annamarie

Az idén megrendezett zenei találkozó VIP-bérleteiből befolyt összegből 5 millió forintot adományozott a Debreceni Karitatív Testület részére a Campus Fesztivál – amit egyszülős és többgyermekes családok kapnak tanszervásárlásra. Az adományt ünnepélyes keretek között adták át hétfő délután az Ördög-Papír Kft. egyik debreceni üzletének udvarán.

Csaknem 200 család kap tanszercsomagot

Széles Diána alpolgármester a rendezvényen kiemelte, az 5 millió forintból tanszercsomagokat készítettek, amik gyermeklétszámtól függően 20 és 40 ezer forint értékűek. – Csaknem 200 családnak tudunk ebből az összegből segíteni, ami hatalmas segítséget jelent a karitatív testületnek és persze a családoknak is. Óriási köszönetet érdemel a Campus Fesztivál, hiszen nélkülük ez most nem jött volna létre. Az, hogy ilyen nagy adományt tudunk szétosztani, azt csak közös erővel tudtuk elérni – hangsúlyozta.

Széles Diána alpolgármester
Széles Diána alpolgármester
Forrás: Kiss Annamarie

Covid-árvák és a kisdiákok kapják

A Campus Fesztivál évről évre kiemelt feladatának tartja a társadalmi szerepvállalást – emelte ki az adományátadáson Miklósvölgyi Péter, a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője. Mint elmondta, az érdem nem az övék, hanem a vendégeké, akiknek szintén fontos, hogy adakozzanak. – Nettó 12 millió forintnyi adomány gyűlt össze ebben az évben, amit karitatív célokra tudunk fordítani. Az elmúlt két évben a Regőczi Alapítványt támogattuk, általuk pedig a covid-árvákat, és velük abban maradtunk, azt a támogatási mértéket igyekszünk megtartani a jövőben is, amit a korábbi években kaptak tőlünk. Ugyanis az árván maradt gyermekek nemcsak egy évig, hanem sok éven át szorulnak támogatásra. Ezért hoztuk azt a döntést, hogy megdupláztuk a VIP-bérletek árát – jegyezte meg. Hozzátette, az volt számukra az elsődleges, hogy olyan célokra gyűjtsenek, ahol tudják azt, minden fillér a rászorulókhoz kerül.

Miklósvölgyi Péter, a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője
Miklósvölgyi Péter, a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője
Forrás: Kiss Annamarie

– A tanszercsomag vásárlásnak az ötlete nem a miénk volt, de mivel a Campus Fesztivál nevéből és szervezeti hátteréből is adódóan ezer szállal kötődik a Debreceni Egyetemhez, ezért nagyon boldogok vagyunk, hogy egy olyan célt tudunk szolgálni, ami a gyerekeknek a tanulását segíti – mondta Miklósvölgyi Péter.

Összefogás és alázatos munka

Törő András, a Debreceni Karitatív Testület elnöke rámutatott, a debreceni fesztivál egyedülálló rendezvénye az országnak. Több irányba gondolkodik, nemcsak a fesztiválozókra gondol, hanem minden korosztály meg van szólítva a városból, ezáltal azok is részesülnek a fesztivál miliőjéből, akik fizikálisan nem tudtak jelen lenni. 

Törő András, a Debreceni Karitatív Testület elnöke
Törő András, a Debreceni Karitatív Testület elnöke 
Forrás: Kiss Annamarie

– Legjobb tudásunk szerint próbáltuk szétosztani az adományokat, megtalálva azokat a családokat, ahol valóban elkel a segítség az évkezdéshez. A mostani megmozdulás is megmutatja, az összefogásnak és az alázatos munkának mindig meglesz a gyümölcse.

Ördög Mihály, az Ördög-Papír Kft. ügyvezető igazgatója
Ördög Mihály, az Ördög-Papír Kft. ügyvezető igazgatója
Forrás: Kiss Annamarie

Ördög Mihály, az Ördög-Papír Kft. ügyvezető igazgatója leszögezte, nagyon örült, amikor megtudta, nem ugyanolyan tanszercsomagokat kell készíteniük, hanem a családok már előre megküldték, mire van szükségük a tanévkezdéshez. – Kívánom, hogy fogadják a gyerekek olyan szeretettel a csomagokat, amilyen szeretettel mi elkészítettük – tette hozzá.

Nyolc gyermeket nevelnek

Az első tanszercsomagot Vass Edina gyermekei kapták, akik már nagyon várják az iskolakezdést. Ottjártunkkor megtudtuk, Edina és férje nyolc gyermeküket nevelik debreceni otthonukban, jelenlegi lakásukban négy éve élnek, korábban Hajdúböszörményben laktak. – Tényleg igaz, hogy sok kicsi sokra megy – emelte ki az édesanya a Haon érdeklődésére, akinek legidősebb gyermeke 12 éves, míg a legkisebb még csak néhány hónapos.

Személyesen adták át az első csomagokat
Személyesen adták át az első csomagokat
Forrás: Kiss Annamarie

– Négy gyermekem jár iskolába, akik közül az egyik most megy első osztályba. Ketten óvodások, míg a két legkisebb még itthon van velem. A nagyobbak már nagyon várják, hogy mehessenek suliba, és szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert az óvoda és az iskola is itt van a közelbe, mondhatni átsétálunk az intézményekbe – fűzte hozzá. Kiemelve, nem mindegy, hogy 1-2, vagy több gyermekes kell iskoláztatni, ugyanis, ha mindent megvesznek, ami szükséges, akkor igencsak megnő augusztus végére a Vass család kiadása. Jó érzéssel tölti el őket, hogy Debrecen városa gondol rájuk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában