Programajánló

2023.08.14. 16:03

Debrecenben koronázza meg koncertsorozatát a Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekar

Haon.hu

Forrás: Filharmónia Magyarország-archív

A Debreceni Egyetem aulájában hallgathatják meg az érdeklődők a Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekarát augusztus 26-án 19 órakor – tudatta a Filharmónia Magyarország közlésében.

A határon túli magyar zenészekből álló szimfonikus zenekar megalakulása Vashegyi György karmester nevéhez fűződik. A kezdeményezés célja, hogy erkölcsi támogatást nyújtson a legkiválóbb határon túli magyar zenészeknek és erősítse az itthoni és külhoni magyarok nemzeti összetartozásának érzését; egyúttal kifejezze a határon túli magyar muzsikusok elismertségének és megbecsülésének szükségességét. A legalább 85%-ban határon túli, „alkalmi” együttes a Trianon által elszakított nemzetrészek szimfonikus zenekarainak magyar zenészeit gyűjti össze: hangversenyeik a nemzeti összefogás kiemelkedő kulturális eseményei.

Az idei év első két koncertállmás, Marosvásárhely és Kolozsvár után Debrecenben koronázza meg koncertsorozatát a zenekar, ahol a bécsi klasszika kiemelkedő művei hangzanak majd el Vashegyi György vezényletében.

Műsor:

  • Haydn: G-dúr „Oxford” szimfónia, No. 92.
  • Beethoven: Ah! perfido, Op. 65.
  • Mozart: Esz-dúr szimfónia, K. 543

Előadók:

Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara

Szutrély Katalin - szoprán

koncertmester: Béres Melinda

vezényel: Vashegyi György

Jegyek válthatók a Kölcsey Központ jegypénztárában ( Debrecen, Hunyadi utca 1-3.; +36 52 518 400), a koncert előtt a helyszínen, illetve a www.jegymester.hu oldalon. A műsor-, időpont-, helyszín- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk, melynek függvényében a jegyár is változhat. További információról az esemény Facebook-oldalán és a honlapon olvashatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában