Muzsika a szívnek?

2023.07.06. 17:16

„Paraszt", aki motorozik és az is, akit ez zavar! – forrnak az indulatok Hajdúböszörményben

Már készülnek a mémek is a Hajdúböszörmény kontra motorosok témakörben.

Forrás: Illusztráció / Czinege Melinda

Javában dúl a kommentháború a Böszörményben hallottam csoportban, titkos támaszpontjukról a kommentelők sikeres támadást hajtottak végre a „gonosz motorellenesek” ellen. És valóban, a Csillagok háborúját idéző epikus küzdelem alakult ki a lakosok között, miután az elmúlt hetekben többen is panaszkodtak az éjszaka is indokolatlanul hangoskodó motorosokra a városban.

Voltak, akik azzal is fenyegetőztek, hogy feljelentést tesznek. A Haon a napokban tett közzé egy cikket a problémával kapcsolatban, melyben a rendőrség érdeklődésünkre azt a választ adta, nem érkezett hozzájuk hasonló bejelentés. Az írás azt taglalja, egyesek betiltatnák a motorozást a városban. Ezt a gondolatot sokan párhuzamba állították azzal a jelzéssel, miszerint szerdán motoros rendőrök jelentek meg Hajdúböszörmény utcáin. Egyes hozzászólók szerint nincs ezzel semmi probléma, az a dolguk a járőröknek, hogy betartassák a szabályokat. Mások azonban biztosak benne, hogy bejelentés hatására kezdtek fokozott közúti ellenőrzésbe.

Egyesek bosszút forralnak, és motoros felvonulást szeretnének szervezni Böszörménybe, esküdöznek, hogy a város innentől a motoros társadalom célpontja lesz. Mások szerint a szúnyogokat kéne írtani a motorosok helyett Böszörményben.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete újabb megkeresésünkre azt válaszolta, nem bejelentés következményeként vonultak ki a motoros rendőrök, az ellenőrzés folyamatos Hajdúböszörmény utcáin.

Csendet vagy hangerőt

A jelenség tehát meglehetősen megosztja a böszörményieket. Az egyik tábor csendet és nyugalmat szeretne, a másik szerint, akit zavar a motor hangja, csak irigy vagy megkeseredett lehet. A kommentek tanulsága szerint: „paraszt”, aki motorozik, és az is, akit ez zavar. 

Egy biztos, ami muzsika a szívnek, más számára robaj a fülnek.

– A körút nem cross-pálya. Húzassátok a 35-ösön! – írja bosszúsan az egyik hölgy. Egy másik úr kissé kisarkítva megjegyzi: a körúton lakik, és nem győzi visszatenni a csillárt, mert mindig kimozdul a helyéből. Szintén elbagatellizálja a problémát a másik oldal egyik képviselője is, aki szerint este aludni kellene, nem pedig hallgatózni. Van, aki egyenesen arra biztatja motoros társait, kipufogó nélkül kell kimenni az utcára, hogy Dorogról is hallják. Más szerint pedig az a jó, ha a motor hangos: legalább észre veszik. Érdekes szempont.

A kommentelők egy része tehát lubickol abban, hogy másokat bosszanthat. Láthatóan magasról tesznek rá, hogy zajt csapnak maguk körül, és ezzel számos családot megzavarnak az éjszaka közepén:

Nekem a tegnap estével betelt a pohár a motordurrogtatás miatt! A gyerekek félnek, nem tudnak este pihenni, és a felnőtt sem akinek hajnali háromkor csörög az ébresztőóra

 – panaszkodott egy fiatal anyuka. Elszomorító, de sokan nevetve reagáltak a hozzászólásra, fel sem mérve a probléma súlyát.

A sárdobáláson és a szándékos bosszantáson túl néhányan építő jellegű véleményeket is formálnak. Többen megértik a felbőgő motor hangja iránti rajongást, csak arra kérik az érintetteket, kulturáltan éljék ki szenvedélyüket, és gondoljanak embertársaikra. Egy motoros pedig azt írta, igenis van, aki még sport kipufogóval is tud viselkedni lakott területen belül és kívül is.

– Nem a motorosokkal, autósokkal, biciklisekkel, zenés rendezvényekkel van baj, hanem azokkal , akik úgy gondolják, nekik mindent szabad. Szabad gyorsulási versenyt rendezni egy egyenes útszakaszon, szabad éjszaka bőgetni a motort, szabad cikázni a forgalomban, szabad túllépni a megengedett hangerősséget – írja egy nő.

Beindult a mémgyár.
Forrás: Facebook / Böszörményben hallottam

A jelenséggel kapcsolatban a csoportban naponta több bejegyzés is megjelenik, reakciók százát generálva. Sőt, már a mémgyár is beindult: sorban kerülnek fel a saját gyártású motoros képek. Egy biztos, ahogy egy kommentelő fogalmazott: karácsonyra biztosan megoldódik a probléma.

HL 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában