Nem volt jobb Kovács Lauránál

2023.07.17. 14:49

Helyi lovas nyerte a Hortobágyi Vágtát

Haon.hu

Hortobágy község lovasa, Kovács Laura nyerte vasárnap az ötödik alkalommal megrendezett Hortobágyi Vágtát, aki Shaafi Sonja Door nyergében parádésan teljesített.

Az erről szóló sajtóközlemény szerint másodikként a csemői Petrik Tamás ért célba Bambusz nyergében, harmadik pedig Szalafő lovasa, Fekete Emma lett, Forrás Gidrán-17 Szeder nevű lovával.

A kishuszárok küzdelmében a leggyorsabb Szentkirály versenyzője, Rozs Anna Júlia lett, aki Nárcisz nevű lovával indult. Másodikként a fülöpszállási Látos Lili ért célba Rikoletta Dream nyergében, harmadik pedig Levelek versenyzője, Klicsu Vince lett, aki BZ Szamba nevű lovával versenyzett.

Ők jutottak be a Nemzeti Vágta szilvásváradi döntőjébe.

A Hortobágyi Lovasnapok – amely zárónapján rendezték meg a Hortobágyi Vágtát – legfőbb célja a Hortobágyra jellemző pásztorkultúra múltjának és jelenének, valamint a Mátai Ménes lótenyésztő munkájának, és a ma is használt és működő fogatgyűjteményének megismertetése, népszerűsítése. A Mátán megrendezett eseményen volt fogat- és méneshajtás, csikósok, fogatok, pusztaötösök felvonulása, csikósbajnokság, díjugrató versenyek és számos gyermekprogram is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában