Te jó ég!

2023.06.18. 20:00

Debreceni plasztikai sebész egy veszélyes divatról: a férfiak vazelint injekcióznak a péniszükbe

Fábián Zsolt debreceni plasztikai sebész nyilatkozott a Haonnak a beavatkozás szövődményeiről és veszélyeiről.

Sokan aggódnak a méret miatt

Forrás: Shutterstock (illusztráció)

A plasztikai sebészek pácienseinek nagy része nő, a leggyakoribb beavatkozás a mellplasztika, abból is a nagyobb része a mellnagyobbítás, de van felvarrás, illetve kisebbítés is. Azonban az elmúlt években őrült divat terjedt el a férfiak körében: vastagítás céljából vazelint injektálnak férfiasságukba, egymásnak vagy maguknak. Fábián Zsolt debreceni plasztikai sebészt férfiak tucatjai keresik meg azzal a problémával, hogy a beavatkozás után szövődményeket vélnek felfedezni péniszükön: fekély alakul ki, valamint vizelési és közösülési probléma lép fel.

Vizelési gondok

A plasztikai sebész a Haon érdeklődésére elmondta, egyre több hasonló esettel találkozik. Az elmúlt években többen megkeresték a problémával, azonban az utóbbi időszakban még többen jelentkeznek: hetente 4-5 férfi keresi fel telefonon, és hetente legalább egy beavatkozásra sor kerül. Mint elmondta, a páciensek felmelegített vazelint infiltrálnak péniszükbe, hogy az vastagabb legyen.  

– Előfordul, hogy hónapokig, akár évekig nincs gond, azonban előbb-utóbb mindannyiuknál érezhető, látható következményekkel kell számolni. Sok esetben a vazelin kikezdi a bőr szöveteit, sebek alakulnak ki, valamint az érintett fél nemcsak a nemi életre lesz képtelen, hanem vizelési gondokat is tapasztal

– hangsúlyozta. Megjegyezte, ha nincs kezelve a bőrfelület, akkor elfertőződhet, sőt, vannak esetek, amikor a péniszt amputálni kell.

Fábián Zsolt plasztikai sebész Debrecen Hajdú-Bihar
Dr. Fábián Zsolt plasztikai sebész
Forrás: Molnár Péter

Fábián Zsolt megosztotta, általában komoly műtéti beavatkozásra van szükség, és még az sem biztos, hogy az eredeti állapotot vissza tudják állítani. Éppen ezért szeretné felhívni a figyelmet arra, ha valaki ilyesféle beavatkozást hajtott végre magán, az mihamarabb keressen fel egy szakembert. Még akkor is, ha a tünetek nem jelentkeztek, mert nincs kivétel, minden esetben ez a lefolyás. Ha még nincsenek szövődmények, akkor sokkal nagyobb az esély arra, hogy az eredeti állapotot visszaállítsák.

A péniszt a herezacskóba beültetik

Nem elég egy műtét, többször, legalább kétszer kell kés alá feküdnie a nemi szerv vastagságát ilyen módon növelőknek. A vazelint a bőr alól nem lehet kiszedni, csak bőrrel együtt lehet eltávolítani. A bőr eltávolítását követően a péniszt a herezacskóba beültetik, ugyanis így tud meggyógyulni a pénisz. Ezt követően jön majd a következő műtét, amikor kiemelik a hímvesszőt – ismertette a beavatkozás részleteit.
Megtudtuk, 17–60 éves kor közötti férfiak jelentkeznek, és sajnos egyre többen vannak, akik helyreállító műtétet szeretnének. Az ország minden tájáról kérnek segítséget, de olyan is van, aki a határon túlról kereste meg a debreceni plasztikai sebészt. 

– Bizonyára sokan szégyellik a dolgot, azonban ki kell emelni, hogy muszáj mihamarabb lépni, amíg még nem túl késő 

– hívta fel a figyelmet Fábián Zsolt. 

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában