Támogatás

2023.06.01. 15:59

Még több sérültnek segíthet a Fény Felé Alapítvány – csaknem 800 millió forintos támogatást kapott a debreceni civil szervezet

Az alapítvány dolgozói harminc éve igyekeznek mindenkit elfogadóbbá és elfogadottá tenni.

Forrás: Kiss Annamarie

Emlékezetes ajándékot kap a Fény Felé Alapítvány a harmincadik születésnapjára: több mint 789 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert el az 1993. június 10-e óta működő, fogyatékossággal élő felnőtteket segítő szervezet. A pályázattal nyíló lehetőségekről és a megvalósítás jelen fázisáról csütörtökön számoltak be egy ünnepségen a Józsai Közösségi Házban.

Fény Felé Alapítvány, Debrecen, Haon
Dr. Suller Attila Károlyné kuratóriumi elnök
Forrás: Kiss Annamarie

Dr. Suller Attila Károlyné kuratóriumi elnök felidézte a kezdeteket, az elmúlt három évtized törekvéseit, eredményeit, hangsúlyozva, hogy a fő cél a fogyatékossággal élők társadalmi integrációja, ellátása, a lakhatás biztosítása és lehetőségek szerinti foglalkoztatása piacképes termékek előállításában. Elhangzott, 120 regisztrált személy részesült a nappali ellátásban, 26-an a meglévő támogatott lakhatásban 87 dolgozó segítségével, 5 telephelyen.

Képzéseket is indítanak

A Fény Felé Esélycentrum bővítése és korszerűsítése című projektben megvásároltak, bővíttettek, illetve felújíttattak 3 debreceni ingatlant, melyben összesen 18 új támogatott lakhatás férőhelyet alakítanak ki. 

A pályázatnak köszönhetően 18 fő számára házi segítségnyújtást biztosítanak új szolgáltatásként; napelemes rendszert telepítenek több épületre; befejezik a rég vágyott sószobát; beszereznek két elektromos mikrobuszt; képzéseket indítanak és számos szakmai programot szerveznek.

Fény Felé Alapítvány, Debrecen, Haon
Majer Tamás önkormányzati képviselő
Forrás: Kiss Annamarie

Az eseményen Majer Tamás önkormányzati képviselő elmondta, Debrecennek és Józsa városrésznek rendkívül fontos ez az alapítvány. Örömét fejezte ki a fejlődés miatt és háláját a szervezet dolgozói felé, akik igyekeznek mindenkit elfogadóbbá és elfogadottá tenni.

HaBe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában