Közlekedés

2023.06.26. 17:17

Felújítják az 1-es villamos vonalát, itt van az összes részlet!

Nagy munka kezdődik Debrecenben; a pótlóbuszok nem érintik majd a Piac utcai sétálóövezetet.

Forrás: illusztráció / Napló-archív

A DKV Zrt. pályafelújítást végez az 1-es villamosvonalon. A Péterfia utcán síncsere, a Pallagi úton pedig kitérő karbantartási munkák lesznek. A felújítás idején, július 1-én és július 2-án az 1-es vonalon nem közlekednek a villamosok.

Mint az a cég közleményében olvasható, az 1-es teljes vonalán 1V jelzésű villamospótló autóbuszok szállítják majd az utasokat. A villamospótló autóbuszok a Piac utcai sétálóövezet érintése nélkül közlekednek. A 2-es vonalon a villamosközlekedés zavartalan lesz.

A villamospótló útvonala

Nagyállomás – Petőfi tér – Piac utca – Kossuth utca – Burgundia utca – Rákóczi utca – Hunyadi János utca -Péterfia utca – Bem tér – Simonyi út – Pallagi út – Ady Endre út – Nagyerdei körút – Simonyi út – Bem tér – Péterfia utca – Hunyadi János utca – Rákóczi utca – Burgundia utca – Kossuth utca – Piac utca – Nagyállomás

A villamospótló megállóhelyei

Nagyállomás (10-es autóbusz-felszállóhely), Petőfi tér (autóbusz-megálló), Piac utca (autóbusz-megálló), Csokonai Színház (autóbusz-megálló), Burgundia utca (autóbusz-megálló), Rákóczi utca (autóbusz-megálló), Kálvin tér (ideiglenes autóbusz-megállóhely), Eötvös utca (ideiglenes autóbusz-megállóhely), Bem tér (ideiglenes autóbusz-megállóhely), Weszprémy utca (ideiglenes autóbusz-megállóhely), Nagyerdei körút (ideiglenes autóbusz-megállóhely), Ady Endre út (ideiglenes autóbusz-megállóhely), Klinikai Központ Nagyerdei Campus (villamos-megállóhely), Egyetem (villamos-megállóhely), Medgyessy sétány (villamos-megállóhely), Andaházi utca (ideiglenes autóbusz-megállóhely), Bem tér (ideiglenes autóbusz-megállóhely), Honvéd utca (ideiglenes autóbusz-megállóhely Kálvin tér (autóbusz-megállóhely), Burgundia utca (autóbusz-megállóhely), Csokonai Színház (autóbusz-megállóhely), Kistemplom (autóbusz-megállóhely), Petőfi tér (autóbusz-megállóhely), Nagyállomás (trolibusz-megállóhely)

A vágányzár ideje alatt az 1V villamospótló autóbuszok egyik végállomás irányában sem érintik a Városháza és a Kossuth tér, illetve az Egyetem irányában található Aquaticum és a Nagyállomás irányában található Szent Anna utca villamos-megállóhelyeket.

Éjszakai munkavégzés

A társaság a villamosközlekedés mielőbbi visszaállítása érdekében a felújítás második szakaszát úgy ütemezte, hogy az ne zavarja az 1-es vonalon a közlekedést. Ezért július 3. és július 17. között a Péterfia utcai szakaszon üzemszünetben, éjszaka folytatódnak a felújítási munkák. Az okozott zajhatásokért a társaság a környéken lakók szíves elnézését és türelmét kéri.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában