Gyereknap

2023.05.27. 13:06

Bevették a debreceni Liget teret a gyermekek: szombaton itt minden róluk szól

Már a reggeli órákban több százan kilátogattak a csapókerti Liget térre szervezett gyereknapra.

Zene és tánc is várta a gyerekeket

Forrás: Molnár Péter

Kisgyermekes családok hada és kutyagazdák sokasága vette be május 27-én, szombaton a csapókerti Liget teret – ott ugyanis ma egészen késő délutánig gyermeknapi programok várják a látogatókat. Az időjárás most a kikapcsolódni vágyó családoknak kedvez, már reggel fagylalttal a kézben indulhattak felfedezni, mi mindennel készültek a szervezők a területen.

Szilágyi Edina önkormányzati képviselő elmondta: bíznak abban, hogy nagyszerű napot tölthetnek ma együtt, közösen, hiszen sokat dolgoztak azért, hogy méltóképpen megünnepelhessék a csapókertiek a gyereknapot. 

Szilágyi Edina önkormányzati képviselő
Forrás: Molnár Péter

– A Csapókertben minden évben szervezünk gyermeknapot, ezt fontos feladatomnak tekintem. A Liget téren évről évre egyre színvonalasabb programok várják május végén a családokat, a fellépők műsora, a téren helyet kapott játékok és szolgáltatások mind minőséget hoznak a rendezvényre – fogalmazott. Kiemelte, hogy a gyermeknapi program – éppúgy, mint minden más, Liget téri esemény – a közösségépítést szolgálja, és nagy örömmel tapasztalják, hogy erre igény is mutatkozik a városrészen. Emlékeztetett, hogy már mintegy három éve igyekeznek fejlesztésekkel népszerűvé tenni a Liget téri parkot, a beruházások egyetlen célt szolgálnak: örömmel látogassák az itt élők a parkot.

Amerre a szem lát, kaland vár

– Anya, nézd, ide! – kiáltott fel egy rózsaszín szoknyás kislány, és már szaladt is, hogy beálljon a kígyózó sor végére az arcfestésre váró gyerekek után. Az ugrálóvár sem maradt mosolygós arcú lurkók nélkül, a sportkedvelő ifjúság pedig már reggel a SOCCA Kispályás Sportszövetség által szervezett kispályás tornán vehetett részt. A színpadon egész nap zenés-táncos, interaktív műsorok biztosítják a jó hangulatot. A fák hűsítő árnyékában mindezen túl kirakodóvásár és kreatív kuckó, népi játszótér és ügyességi feladatok, valamint finom falatok várják azt, aki kilátogat szombaton a Liget térre. Aki pedig egy kellemes pikniket csapna, az ne hagyja otthon a pokrócot, a csapókerti parknál jobb helyet ma nem is találhatna…

BBI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában