Párthír

2023.05.12. 12:58

Civil Fórum: nem a nagy vállalatokat kell képviselni, hanem a debrecenieket!

A debreceni Fidesz-KDNP frakció reagált az elhangzottakra.

Gondola Zsolt Zoárd a debreceni közgyűlés ülésén

Forrás: Napló-Archív

– Nekünk, debrecenieknek nem a német és a kínai tőke szándékát kell megvalósítani, hanem Debrecen érdekeit megvédeni – reagált a Civil Fórum Debrecen Egyesület képviselője, dr. Gondola Zsolt Zoárd a május 9-i miniszteri bejelentésre, miszerint a kínai Eve Power akkumulátorcella-üzemet épít Debrecenben mintegy 45 hektáros területen. A pénteki tájékoztatón úgy fogalmazott: ne legyenek senkinek illúziói, ez a gyár terheli a környezetünket, és külföldi munkavállalókat hoznak miatta a városba. Elhangzott, a Civil Fórum Debrecen Egyesület, amennyiben felhatalmazást kap a 2024. évi önkormányzati választáson, úgy minden szerződést felülvizsgál, amelyek a „népakarat ellenére” jöttek létre. A képviselő hangsúlyozta, szeretnék visszaadni a debrecenieknek abban való hitüket, hogy számít a véleményük.

A debreceni Fidesz-KDNP frakció közleményben a Civil Fórum 2023. május 12-i sajtótájékoztatóján elhangzottakkal kapcsolatban.

Debrecen város vezetése 1998 óta mindig programok és stratégiák mentén, a debreceni polgárok érdekében fejleszti a várost és annak gazdaságát. A Fidesz-KDNP frakció és a városvezetés ellenben a Civil Fórummal és a baloldallal azon dolgozik, hogy Debrecenbe a jövő iparágai települjenek, minden szigorú környezetvédelmi szabály betartása mellett, biztosítva a debreceniek számára a stabil és jól jövedelmező munkahelyeket, ezáltal az anyagi biztonságot, a fiatalok számára pedig a megfelelő jövőképet  – írták a közlésben.

Kiemelték, a város gazdasági jövőjének kulcsa a BMW Debrecenben megvalósuló legkorszerűbb, karbonsemleges üzemének a kialakítása.

A BMW első és egyik legfontosabb beszállítója az Eve Power, amely közvetlenül a BMW-gyár mellé települ. Tekintettel arra, hogy a BMW a debreceni üzemében elektromos autók gyártását fogja megvalósítani, melyek nem elképzelhetőek akkumulátor nélkül, ezért valójában, aki az Eve Power beruházását támadja, az a BMW beruházását támadja.

Hangsúlyozták, a Civil Fórumnak sincs már más célja, mint hogy a BMW ellehetetlenítésével, annak elűzésével a debreceni gazdaságot tönkretegyék és a létrejövő munkahelyek ezreit veszélyeztessék.

Kifejtették, a város vezetése és a Fidesz-KDNP frakció semmilyen a környezetet terhelő, azt károsító, a környezetet szennyező ipari tevékenységet nem támogat, azt senki nem folytathat Debrecenben, melytől nem tágítunk. A környezetvédelmi hatóság az európai uniós határértékeknél is szigorúbb környezetvédelmi feltételeket állapít meg minden Debrecenben működő ipari beruházás építése és működése során. Tehát éppúgy, mint a többi, úgy ennek az üzemnek sem lehet semmilyen környezetszennyező hatása.

Úgy vélik, a Civil Fórumnak sem érdeke a város fejlődése, éppúgy, mint a baloldalnak, csak és kizárólag a saját politikai érdeküknek megfelelően, jelentősen elferdítve közelítik meg a tényeket, ezzel riogatva és félretájékoztatva a debreceni lakosokat.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában