Testületi ülés

2023.04.28. 17:27

Nádudvaron a gáz egyharmadát tudták megspórolni

A nádudvari önkormányzat jelentős rezsimegtakarítást ért el intézményeiben, derül ki a legutóbbi városi testületi ülésen.

Dr. Gali Sándor (jobbra) rendőr ezredes, a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság vezetője számolt be munkájukról

Forrás: Marján László

A hónap utolsó csütörtökén rendszerint tanácskozik a kisváros képviselő-testülete. Így volt ez április 27-én is.

A 14 napirendi pont közül a „legégetőbb” az önkormányzatnak a 2022/23. fűtési idényre alkalmazott energia-hatékonysági intézkedéseinek kiértékelése volt. A megfontolt tervezésnek, az előírások fegyelmezett alkalmazásának, s részben az enyhe téli időjárásnak köszönhetően az előző fűtési szezonhoz képest – eredendően október közepétől április közepéig, ami szükség esetén előtte-utána egy-egy hónappal kitolható – mintegy 32 százalékkal kevesebb földgázt használtak el a település közintézményei. Az elektromos energiafelhasználásukat sikerült szinten tartani. Itt azonban nem állnak meg. 

Előkészítik a nyári energia-hatékonysági intézkedéseket, valamint még előrébb tekintve elkezdődnek idén azok a kivitelezési munkák, amelyek a 2023/24-es fűtési szezon megtakarításaihoz hozzájárulhatnak.

Jó a közbiztonság

A városvezetők meghallgatták még a települést óvó-védő szervezetek tavalyi esztendőről szóló szakmai beszámolóit is. A rendőrség, a tűzoltóság és a mezőőrség egyaránt eredményes időszakot tudhat maga mögött, ezért a város közbiztonsága jó, amiért a testület köszönetét fejezte ki feléjük.

A grémium képet kapott Nádudvar lakosságának egészségügyi állapotáról, továbbá a 2022. évben önkormányzati támogatásban részesült civilszervezetek munkájáról is.

Döntöttek még – egyebek mellett – két intézményük, az óvoda és a művelődési központ intézményvezetői, igazgatói pályázatainak kiírásáról, valamint a Napfény Óvoda Erasmus Programban való részvételéről is.

Marján László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában