Komplex szűrési program

2023.04.19. 15:29

Követendő példa a debreceni egészségügyi intézet

A gyerekek jobban érzik magukat a DAEFI szűrésein, mint az iskolában.

Papp Csaba bemutatta a komplex szűrési programot

Forrás: Facebook/Nyitrai Zsolt

Széles Diána alpolgármester meghívására látogatott a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézetbe (DAEFI) Nyitrai Zsolt szerdán. Az országgyűlési képviselő a Facebookon számolt be arról, miszerint Papp Csaba, a DAEFI igazgatója bemutatta az intézet országosan egyedülálló komplex szűrési programját.

Mint írja, Debrecenben 17 iskolai körzet több mint 12 ezer tanulójának ingyenes EKG, fogászati, szemészeti és komplex hallásvizsgálatát végzik el, és prevenciós előadásokat is tartanak.

A szűréseket végző egészségügyi dolgozók odafigyelnek arra, hogy a gyerekeknek csak kellemes élményeik legyenek a vizsgálatokról, és ne féljenek az orvosoktól. Végeztünk is egy kis felmérést a résztvevő diákok között, akik kivétel nélkül azt mondták, hogy jobban érzik magukat a szűréseken, mint az iskolában. Ez a modell követendő példa lehet más városoknak és önkormányzatoknak is – olvasható a bejegyzésben.
HBN

Forrás: Facebook/Nyitrai Zsolt


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában