Wunderbar fesztivál

2023.04.13. 10:12

Ezekkel a programokkal vár Debrecen a német nyelv hetén

Többek között karriernap is lesz.

A budapesti Osztrák Iskola előadása a tavalyi Wunderbaron

Fotó: Picasa

A német, az osztrák és a svájci nagykövetség, a Goethe Intézet, az Osztrák Kulturális Fórum valamint az Osztrák Intézet közösen rendezi meg április 17-től a Wunderbar fesztivált, a német nyelv hetét. Országszerte közel 200 programmal várják a kultúra, tudományok, mozi és gasztro iránt érdeklődőket.

Mint az a kapcsolódó sajtóközleményből kiderül, Debrecen számos ponton kapcsolódik a fesztiválhoz: a Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium fiataloknak szervez német nyelvű történelem- és földrajzórát, a Debreceni Egyetem Germanisztikai Intézete Ausztria-kvízzel készül, míg a Német Kulturális Fórum Karriernappal várja azokat, akik tudnak németül, de még nem tudják, mit kezdjenek vele.

A DSZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum Hajdú-Bihar középiskolás diákjainak szervez kétfordulós országismereti csapatversenyt a német nyelvű országok gasztronómiája témában. A verseny második fordulójában a csapatok  el is készítik a jellegzetes német/osztrák/svájci ételeket, amelyeket zsűri értékel.

A Wunderbar Fesztivál részletes programja itt olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában