Programajánló

2023.03.25. 11:00

Tégláson rajtol el tavasszal a 8. jótékonysági Tündérfutás

A sport és a jótékonyság mellett a legkisebbek is reflektorfényt kapnak, hiszen gyereknapra is készülnek a szervezők.

Májusban jótékonysági futás lesz Tégláson

Forrás: Napló-archív

Különleges jótékonysági rendezvénynek ad otthont a téglási Gokart pálya május 28-án: mind fogyatékkal élő résztvevők, mind egészséges embertársaik, együtt rajtolhatnak május utolsó vasárnapján. A versenyt egy eredetivel mindenben megegyező 48-as mozsárágyú indít majd. A rajtvonaltól egy gokart autó-vezeti fel a futókat az OFRA Hungary Kft. jóvoltából. A rendezvényen korhű viseletben megjelenő hagyományőrző csoporttal is találkozhat bárki, aki leadja a nevezését erre a jótékonysági napra, aminek a legrövidebb távja 500 méter, és aminek részesévé válni rendkívül különleges közösségi élmény. Valójában az alapítvány működéséhez járul hozzá mindenki, aki regisztrál időben, és ennek része az is, hogy boldogabbá tesznek egy családot, ahol 16 év alatti korú fogyatékkal élő nevelkedik.

Gyermeknap lévén lesz a helyszínen ugrálóvár, lufibohóc, arcfestés, kézműves foglalkozás, és a Gokart-pálya dísze, két Forma 1-es versenyautó replikája: Alonso McLaren autója, és egy Ferrari, amivel Schumacher versenyzett.

A rendezvény fővédnöke: Szabó Csaba, Téglás város polgármestere, aki már tavalyi megnyitóbeszédében is rámutatott, milyen fontos megtapasztalnunk, hogy ez az alapítvány látható, kézzelfogható; tettei, eredményei vannak. Fontos tudnunk, hogy segítségnyújtásunk valós alapokhoz tesz hozzá, mert soha ne feledjük, jobb adni, mint kapni!

Négy körben indulhatnak a jelentkezők, az első rajt 500 méteres futás a 14 év alatti indulók első három helyezettje áll dobogóra fiú és lány kategóriában, de nevezhet és futhat bármely korosztály. Később indul egy 3500, 7000 méteres és legvégül a 10,5 kilométeres táv. Alapvetően ez nem verseny, a cél, hogy minél nagyobb figyelmet kapjanak az elesett, fogyatékkal élő gyerekek, illetve azok, akik kimaradtak a szociális segítőhálóból. Aki vett részt ilyen rendezvényen, tudja, hogy leírhatatlan és megismételhetetlen érték, amikor egy sérült gyermek beér a célba, és látszik az arcán az öröm, a hit.

Több mint félszáz önkéntes segédkezik a rendezvényen, a téglási polgárőrök biztosítják az esemény teljes területét. Téglás önkormányzata lehetőséget lát ezen a területen is, hogy a fiatalokat sportolásra motiválja, és érzékenyítse, megmutassa, hogy a toleranciából így is lehet divatot teremteni. 

KBÉ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában