Zajlanak az előkészületek

2023.03.25. 17:19

Megkezdődtek a munkálatok a néptáncegyüttes Domb utcai épületében

Forrás: Facebook/Cívisházakért

Az idei első közgyűlésen határozott úgy Debrecen önkormányzata, hogy határozatlan ideig a Főnix Gyermek- és Ifjúsági Néptáncegyüttes veheti igénybe a Domb utca 22/A. alatti épületet próbáik, közösségi programjaik megtartására.

A debreceni építészeket, történészeket és szakembereket összefogó Cívisházakért Facebook-csoport tette közzé az ingatlannal kapcsolatos fejleményeket. Mint írják a néptáncegyüttesnek az ingyenes használatért cserébe fel kell újítania, használható állapotba kell hoznia az ingatlant.

Jelenleg folyik az épület felmérése, az egy két visszamaradt lom eltávolítása. A jó hír az, hogy a tetőszerkezet ép, pár cserepet még kell cserélni, de nem ázik. A falak vizesednek, a legtöbb sarok penészes. A zárófödém még teljesen el van takarva, fel kell tárni, hogy lássuk a tartószerkezetét, annak állapotát. Természetesen hőszigetelés nincs rajta, ezzel majd később kezdeni kell valamit – írják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában