Honvédelem

2023.03.18. 12:34

Újoncok vonultak be a seregbe Debrecenben is, ez vár rájuk a következő hetekben

Megkezdik az alapkiképzést.

Nyolchetes alapkiképzés vár a bevonulókra

Forrás: Honvédelem.hu

Március 13-án, hétfőn az ország több pontján megérkeztek a bevonulók az alapkiképzésük helyszínére, számolt be a honvédség hivatalos oldala.

Egységes Alapkiképzési Programra és Önkéntes Katonai Szolgálatra jelentkezők vonultak be az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred három zászlóaljához is, Nyíregyházára, Miskolcra és Debrecenbe.

A bevonulás napján az adategyeztetést és a szerződéskötést követően a jelentkezők megkapták a kiképzésükhöz szükséges ruházati felszerelést, majd a beöltöztetés után munka-, tűz- és környezetvédelmi oktatásban részesültek. A következő hetekben az újoncok az alapkiképzés során elsajátítják majd a legfontosabb katonai ismereteket és alaki fogásokat, majd általános lövész alapfelkészítésen vesznek részt. Az alapkiképzés záróvizsgával, majd ünnepélyes eskütétellel zárul, ezután kezdik meg a katonák tényleges szolgálatukat az ország különböző alakulatainál.

Az önkéntes katonai szolgálatra jelentkezett honvédeknek az alapkiképzés teljesítése után lehetőségük nyílik választani, hogy szakfelkészítésen vegyenek részt műveleti alakulatoknál, vagy helyben a területvédelmi alakulatnál folytassák szolgálatukat. Az Önkéntes Katonai Szolgálat keretein belül a Magyar Honvédség elsősorban azokat a fiatalokat szeretné megszólítani, akik kénytelenek egy időre tanulmányaikat szüneteltetni, vagy valamilyen oknál fogva el kell halasztaniuk tanulmányaik megkezdését. A következő felvételi eljárásig a jelentkezők így lehetőséget kapnak, hogy a honvédség kötelékében helyezkedjenek el. A bevonulók között sokan vannak, akik azért választották az Önkéntes Katonai Szolgálatot, mert a felsőoktatási intézményekbe való továbbtanulás sikeréhez nagyban hozzájárul az ezzel szerezhető plusz pontszám.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában