Csereprogram

2023.02.01. 15:36

Hagyományos izzó helyett jöhet a LED: segítséget kérhet, aki egyedül nem tud regisztrálni

Február 28-ig lehet regisztrálni, eddig már több mint háromezren jelezték az igényüket.

Az új izzókat február végéig lehet igényelni

Forrás: Debreceni Városháza

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, ingyenesen igényelhet minden debreceni lakos LED-izzókat. A programban való részvétel feltétele a debreceni lakcím, valamint egy regisztrációs folyamat, a háztartások pedig az energiafogyasztásuk függvényében juthatnak ingyenesen LED-izzókhoz

Amennyiben valakinek nincs internet szolgáltatása, e-mail címe, vagy elakadt a regisztrálásban, a DV Parking Kft. Ügyfélszolgálatához (Malompark II. Füredi út 27. 1. emelet) bizalommal fordulhat - közölte a Debreceni Városháza.

Az ügyfélszolgálaton február 1-28-ig nyitvatartási időben (hétfőtől csütörtökig 8-17 óra között, pénteken pedig 8-16 óra között) segítséget nyújtanak a regisztrációban. 

A személyes regisztráció során szükség van egy havi villanyszámlára, személyi igazolványra és a lakcímkártyára. 

Az igénylők kétféle foglalathoz kérhetnek izzókat. Az E 27 típusú (vastag) foglalathoz a régi 100, 75, 60 és 40W teljesítménynek, az E 14-s (vékonyabb) foglalathoz pedig a régi 60 és 40W teljesítménynek megfelelő LED-eket. 

Egy átlagos magyar háztartásban közel 20 db izzó található, a világítás költsége pedig a teljes villanyköltség körülbelül 30 százalékát teszi ki. 

A lakossági LED-csereprogram az önkormányzat és a CYEB Energiamegoldások Kft. együttműködése jóvoltából valósul meg, a LED-izzókat pedig a Kölcsey Központban tervezik átadni április első felében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában