Állatkínzás

2023.01.24. 10:32

Garfield kis híján megvakult, miután valaki rálőtt Hajdúböszörményben

Helyes-e, ha légpuskával lő valaki egy állatra, amelyik a kertjébe téved?

Forrás: Olvasói fotó

Garfield évekig kóbor macska volt. Zsuzsanna szinte szó szerint a halál torkából mentette meg az állatot, amikor családjával befogadták hajdúböszörményi házukba. A cica rendkívül sovány volt, hiszen rendszeresen éhezett. A hölgy a Haonnak elmondta, kellett egy kis idő, de Garfield lassan megszokta újdonsült otthonát. Ma már bújik, dorombol, szalad az őt befogadó család tagjai után.

Vasárnap egy óra körül, amikor kimentem a lakásból, ott ült az ajtó előtt, a jobb szeme véres volt. Először azt hittem, csak egy kis macskaharc volt, utána láttam, hogy bizony ott van a golyó a szemétől körülbelül egy centire. Azonnal szóltam a szüleimnek, ők kiszedték a golyót, míg én próbáltam lenyugtatni magamat, mert nagyon megijedtem

 – mesélte.

Hajdúböszörmény - légpuskával lőttek meg egy macskát
Ezt a golyót szedték ki Garfieldból
Forrás: Olvasói fotó

Zsuzsanna a történtek után közzétett az esetről egy bejegyzést a Facebookon. Meglepő módon hideget-meleget is kapott. Volt, aki úgy reagált, magának kereste a bajt a macska, ha elhagyta a telket, mások szerint teljesen normális egy cica esetében, ha kóborol.

A légpuska tartásának szabályai és használata is vitát gerjesztett. Egyesek szerint teljesen normális, ha valaki rálő egy kertjébe tévedt állatra, más csak akkor bántaná a hívatlan vendéget, ha a családtagjára vagy házi kedvenceire támad. Egy férfi sérelmezte, hogy egy macska már legalább kilencszer megfosztotta attól a gasztronómiai élménytől, hogy a saját maga által felnevelt csirkéből készült paprikást ehesse nokedlivel. A legtöbben azonban egyértelműen elítélték bármilyen állat fizikai bántalmazását.

Olyan hozzászólást is olvastunk, melynek írója a toxoplazmózis nevű betegségtől tart, melyet többek közt macska ürüléke is okozhat.

– Értem én a másik oldalt is, de ha nagyon kisarkítjuk a dolgot, akkor most egy macska, holnap lehet egy gyerek – tette hozzá Zsuzsanna.

Garfield gazdájától megtudtuk, a macska már jól van. Mint mondta, kedd reggel, amikor enni adott neki, bújt és dorombolt. Úgy véli, ezzel szerette volna megköszönni, hogy segítettek rajta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában