Városi közgyűlés

2022.12.12. 13:57

Új tagot választanak a debreceni képviselő-testület pénzügyi bizottságába

Külön kommunikációs csoport felel majd a város sajtó- és médiamegjelenéseiért.

A Civil Fórum Debrecen Egyesület képviselője, Illyés János még novemberben mondott le a mandátumáról

Forrás: Napló-archív

Kommunikációs csoporttal bővül Debrecen polgármesteri hivatalának Polgármesteri Kabinetirodája, valamint Illyés János megüresedett bizottsági helyére is megvan az új jelölt. Többek között ezekről is dönt a város közgyűlése csütörtökön.

Szervezeti és működési szabályzat módosításával új szervezeti egységként kommunikációs csoport alakul a polgármesteri kabinetirodán. Ez utóbbin belül jelenleg is működő társadalmi-kapcsolati csoport rendkívül komplex, sokrétű munkát végez, így a munkaszervezés racionalizálása és az egyes munkafolyamatok elhatárolása érdekében célszerű egy (a már meglévő köztisztviselői állománnyal működő) új csoport kialakításával az egymástól elkülönülő feladatokhoz igazítani a szervezeti kereteket – olvasható a módosítás indoklása az előterjesztésben.

A kommunikációs csoport látná el a médiával való kapcsolattartással és – az önkormányzat, valamint a polgármesteri hivatal tevékenységét illetően – a közvélemény naprakész tájékoztatásával összefüggő feladatokat, az egységes külső és belső kommunikáció koordinálását, az önkormányzat internetes honlapjának kezelését. A társadalmi-kapcsolati csoport protokolláris és rendezvényszervezési feladatokat végezne.  

Mint arról korábban a Hajdú Online is beszámolt, Illyés János, a Civil Fórum Debrecen Egyesület jelölő szervezet önkormányzati képviselője 2022. november 30. napjával lemondott a mandátumáról. A megüresedett pénzügyi bizottsági helyét december 1. és 15. között Gondola Zsolt Zoárd képviselő töltötte be ideiglenesen. A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló törvény értelmében ebben az esetben a kompenzációs listáról megválasztott képviselő helyére az eredetileg bejelentett listáról a jelölő szervezet által bejelentett jelölt lép. Ez alapján a Civil Fórum Debrecen Egyesület önkormányzati képviselője, Illés-Rácz Mariann léphet Illyés János megüresedett helyére.

BS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában