Segítség

2022.12.07. 15:02

Több mint 4 millió forintból 120 tanyasi családnak segítettek

Tizedik alkalommal fogott össze a tanyasi rászorulókért Debrecen városa, a Zrínyi Miklós Vadásztársaság és a Debrecen-Nagycsere-Halápi Református Missziói Egyházközség.

Forrás: Czinege Melinda

Kedden reggel Debrecen-Nagycserén, a református imaház udvarán gyűlt össze szép számú közösség azért, hogy a tanyán élő rászorulók megsegítésére beérkezett adományokat eljuttassák a családokhoz; továbbá, hogy közösen ünnepeljék meg az összefogás tízéves évfordulóját.

Az eseményen Bihary Béla, a vadásztársaság elnöke elmondta: nagy öröm számukra, hogy a jelenlegi, nehéz időszakban is számíthattak a támogatókra. Ismertette: idén 4 millió 328 ezer forint értékű adomány gyűlt össze, melyet december 7-én az adományozottak részére ki is szállítanak. Jenei Zoltán református lelkész a gondolathoz csatlakozva megjegyezte, a válságos időszakban egyre inkább szükség van egymás megsegítésére. Mint elmondta, idén 12 szervezet közös munkája nyomán és 31 támogatónak a közreműködésével valósult meg a Tanyasi Karácsony program.

Türk László önkormányzati képviselő köszöntőjében rámutatott: óriási öröm, hogy a 10 éve megszületett gondolatból mára hagyományt teremtettek. – Nem minden városrészen van ilyen nagyszerű csapat. Évről évre egyre több felajánlás érkezik, mindig van benne valami új, amit a jóérzésű emberek hozzátesznek – mondta el.

A párját ritkító együttműködést méltatta köszöntőjében Orosz Ibolya Aurélia, a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője is. – Sok kellemetlenség érte a társadalmunkat, de úgy gondolom, hogy ez még inkább megerősítette azt a hitet, hogyha az emberek akarnak tenni valamit embertársaikért, akkor meg tudják tenni, akármilyen nehézséggel is néznek szembe – fejtette ki.

Harsányi Zsolt az EDC Debrecen Nonprofit Kft. képviseltében új támogatóként szólalt fel az eseményen. Kiemelte: az elmúlt hétéves pályázati ciklusból Debrecenbe érkező csaknem 100 milliárdos támogatás lehetőséget adott azoknak a helyi vállalatoknak, melyek a saját fejlődésük mellett a rászorulók megsegítését is fontosnak tartották.

– Úgy érzem, áldás van ezen a programon – fogalmazott Both Tibor, a vadásztársaság tagja, rámutatva arra, hogy nem csökkent a támogatóik adakozó kedve az elmúlt évekhez képest.

A tizedik jubileum alkalmából a szervezést támogató egyházközség születésnapi tortával lepte meg a vadásztársaságot és a támogatókat. Molnár Norbert, a Magyar Református Szeretetszolgálat lelkésze pedig áldáskérő imádságot mondott a segítséget nyújtókért és a rászorulókért.

Sokat jelent a segítség

Az ünnepi pillanatokat követően munkába is fogtak a serény kezű résztvevők: a csomagokat furgonokba pakolták, majd tanyáról tanyára jártak, hogy mindenki átvehesse a 36 ezer forint értékű adományt. A csomagban sok más mellett tisztító- és tisztálkodási szerek, tartós élelmiszer lapult, és emellett a családok minden tagja, így összesen 350 személy kapott kész töltött káposztát.

Távol a város zajától Balogh Imre nagy örömmel fogadta a támogatókat, és elmondta, hogy öten laknak azon a tanyán jelenleg, ahol ő maga felnőtt. Mint fogalmazott, neki ez a hely jelenti az otthont, ugyanakkor a családjuknak jól jön a segítség.

BBI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában