Közlekedés

2022.12.14. 13:14

Reagált a Volánbusz: nem lesz járatritkítás Debrecen és Hajdúböszörmény között

Egyáltalán nem változik a böszörményi járatok menetrendje január 1-től.

Forrás: illusztráció / MW-archív

Egyetlen autóbuszjárat sem szűnik meg Debrecen és Hajdúböszörmény között

– derül ki abból a közleményből, melyet a Volánbusz Zrt. juttatott el szerdán portálunkhoz.

A témával, azaz a két település közötti menetrendtervezet vélt módosításáról Hajdúböszörmény hivatalos Facebook-oldala foglalkozott még pénteken – minderről itt írtunk –, a közlekedési társaság friss közleményével viszont tiszta vizet öntött a pohárba.

Ebben leszögezik: a Hajdúböszörmény érintésével közlekedő járatok menetrendje 2023. január 1-től nem változik,

azokat továbbra is a 2022-ben megszokott időpontokban lehet majd igénybe venni.

Mint írták, a félreértés lehetséges oka, hogy a menetrendek.hu-n található internetes menetrendi keresőben 2023-ra megjelenő adatokat fokozatosan töltötték fel teljes körűen. Rámutattak továbbá, hogy a Volánbusz hivatalos oldalán mindig hiteles és friss közlekedési híreket találnak az utasok utazásuk megtervezéséhez, a települést érintő járatok jelenleg érvényes menetrendje is megtalálható – pdf formátumban – a társaság honlapján.

A közleményben hozzátették: a Volánbusz december 11-én új menetrendet vezetett be, ami lényegében csak kisebb korrekciókat tartalmaz Hajdú-Bihar megye vonatkozásában - ezekről a változásokról bővebb információ itt található.

„Ebből is látható, hogy a Volánbusz járatritkítást nem vezetett be és nem is tervez, épp ellenkezőleg: a mostani módosításoknak is az a célja, hogy a közúti közösségi közlekedés még versenyképesebb legyen az egyéni közlekedéssel szemben. Ezért a december 11-től érvényes menetrend összeállításakor a Volánbusz arra törekedett, hogy szolgáltatásai még jobban igazodjanak a Hajdú-Bihar megyeiek utazási szokásaihoz” – szögezte le a társaság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában