Elismerés

2022.12.04. 13:10

Rangos kitüntetést kapott Bosák Nándor nyugalmazott debrecen-nyíregyházi megyéspüspök

Forrás: dnyem.hu

Pyrker János László egri pátriárka-érsek születésének 250. évfordulója alkalmából szerveztek konferenciát az egri Líceumban. A konferencián dr. Ternyák Csaba, az Egri Főegyházmegye érseke Pyrker-díjat adott át Bosák Nándornak, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye nyugalmazott megyéspüspökének, olvasható az egyházmegye honlapján.

Mint írják, a Pyrker-díjat – az Egri Főegyházmegye legrangosabb kitüntetését – Ternyák Csaba egri érsek 2020-ban alapította, amely Krisztus evangéliumát hitelesen megélő és tevékenységükkel a főegyházmegye küldetését támogató személyeknek adományozható. A díjazott személyéről a főpásztor dönt a Tanácsosok Testületének javaslata alapján.

A beszámoló szerint Bosák Nándor a díjat az Egri Főegyházmegye javára végzett kiemelkedő szolgálatának elismeréseként kapta.

A Pyrker-díj bronzból készült, 90 mm átmérőjű plakett, Pelcz Balázs szobrászművész alkotása, mely az érsek portréját ábrázolja.

Forrás: dnyem.hu

Laudációjában dr. Veres András, a Győri Egyházmegye megyéspüspöke, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke kiemelte, hogy 20 év alatt egész papi nemzedék nőtt fel Bosák Nándor lelkivezetői és rektori ideje alatt. A jövő papságának formálását következetesen, példamutató alázattal, szelíden, teljes odaadással végezte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában