TOP 3

2022.11.10. 10:15

Természettudományos oktatási módszereikért díjazták az iskolákat

Az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség idén két vidéki és egy fővárosi intézménynek ítélte oda az elismerést.

Forrás: EJMSZ

A Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium, a dombóvári Magyar Máltai Szeretetszolgálat Esterházy Miklós Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, valamint a fővárosi BMSZC Petrik Lajos Két Tanítási Nyelv Technikum nyerte el az ebben az évben először kiosztott EJMSZ Iskola Díjat. A hazai és nemzetközi nagyvállalatokat tömörítő Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség (EJMSZ) idén nyáron meghirdetett pályázatára az iskolák az általuk alkalmazott és legjobbnak tartott természettudományos (STEM) oktatási módszereikkel nevezhettek be – adta hírül az EJMSZ.

– Kettős célunk volt ezzel a pályázattal. Egyrészt, hogy elismerjük azokat a kreatív, élményalapú oktatási megoldásokat, amelyeket a tanárok nap mint nap használnak az oktató munkájuk során a fizika, a matematika vagy a kémia órákon. Másrészt, hogy összegyűjtsük ezeket a jó gyakorlatokat, amelyek megoszthatóak, terjeszthetőek az iskolák körében. Ennek köszönhetően pedig olyan könnyen, különösebb anyagi vagy más ráfordítás nélkül alkalmazható módszereket ismerjenek meg a tanárok, amelyek segítéségével még inkább felkelthetik a diákok figyelmét a STEM tárgyak iránt – mondta dr. Ábrahám László, az EJMSZ elnöke, a debreceni NI Hungary Kft. ügyvezetője. Hozzátette, hogy a legjobbaknak ítélt pályázók az elismeréssel együtt pénzjutalomban részesültek. A három kategóriában – Gimnázium, Technikum/Szakgimnázium és Szakképző iskola – meghirdetett megmérettetés fődíjasai az oktatásfejlesztését érintő terveik megvalósításához egyenként 800 ezer forintot kaptak, a program főtámogatója, az EJMSZ tagvállalata, az S&T Consulting jóvoltából.

Az EJMSZ azért jött létre, hogy közvetlen tapasztalataival segítse és támogassa, még intenzívebbé tegye az oktatási intézmények, a gazdasági szereplők és a mérnökszakma képviselői közötti kapcsolatot; tanácsaival hozzájáruljon egy sikeres és kreatív mérnöknemzedék kimunkálásához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában