Zöldül a Csapókert is

2022.11.23. 11:46

Tasó László: Divattá kell tenni a faültetést!

Tovább zöldült Debrecen a Socca Hungary sportszövetség csapókerti kispályás focicsapatának és Debrecen Önkormányzatának köszönhetően.

Forrás: Kiss Annamarie

Szerda reggel a csapókerti Keresszegi utcában meleg teával és csokival várták a faültetésre érkezőket. Az egyesület jóvoltából a Liget téren négy darab cserjeméretű júdásfa, a város önkormányzata révén pedig tizenhárom gömblepényfa került a földbe a Keresszegi utcában. Az eseményen felszólalt Tasó László országgyűlési képviselő, aki kiemelte, nem emlékszik, hogy Debrecenben valaha is lett volna hasonló volumenű kezdeményezés a környezet megszépítésére. Mint mondta, időszerű és aktuális, hogy foglalkozunk a város levegőjének minőségével. Mindig lesz fa, amit el lehet ültetni, valamint a természetre vigyázni kell, divattá kell tenni a faültetést.

Forrás: Kiss Annamarie

Szilágyi Edina önkormányzati képviselő az ültetést megelőzően úgy fogalmazott, mindig jó érzés látni, hogy a csapókerti lakók a nehezebb időszakban is kiállnak egymásért. – Tavaly elkészült a leaszfaltozott Keresszegi utca, melynek átadásakor megfogalmazódott bennünk, hogy fásítással fogjuk zöldíteni és szebbé tenni ezt a szakaszt. Kellenek ezek a közösségi események, hiszen itt mutatkozik meg, hogy mennyire számíthatunk egymásra, minden megmozduláskor a város lakóival összetartunk, hogy közösen szebbé tegyük a környezetünket – hangsúlyozta.

Hamarosan meg lesz a tízezer

Papp Viktor önkormányzati képviselő az eseményen a város hozzáállását méltatta, mi mindent tesz meg a jobb levegőért és a szebb környezetért. – Nagyon fontos megemlíteni, hogy ezeknek a programoknak erős közösségkovácsoló ereje van. 2019-ben indítottuk el az Ültessünk 10000 fát Debrecenben! elnevezésű programot, a 2022 őszi és 2023 tavaszi időszakban túl leszünk a hétezredik fa elültetésén. Az idei évben még minden városrészben zajlanak a fásítások, amíg az időjárási körülmények is engedik. Negyvenezer erdészeti facsemetét ültettünk a város különböző pontjain, valamint két héttel ezelőtt a Vértessy-kúria mellett egy egyedülálló véderdőt is létrehoztunk, ahol közel 700 fát ültettünk el – fogalmazott Papp Viktor. Hangsúlyozta: amennyiben a tízezredik fa is a földbe kerül, létrejön közel 32 hektár árnyékos terület, sőt 450 tonna szállópor megkötésére lesz hasznos az elültetett famennyiség. Számtalan vállalkozás, magánszemély, valamint civil szervezet, baráti társaság és intézmény csatlakozott már a programhoz. 

ND

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában