Nemes tett

2022.11.10. 15:57

Nagy értékű húsadománnyal segíti a debreceni rászorulókat a cégcsoport

Forrás: Molnár Péter

Több mint 20 millió forint értékű húsadománnyal segíti a Master Good Kft. a Debreceni Karitatív Testület (DKT) munkáját. A Főnix Aréna hátsó parkolójába csütörtök délután két telepakolt kamion érkezett, melyről 50 megrakott és felcímkézett láda került az aszfaltra. A ládákban kiporciózott csomagok voltak: adagonként három csomag virsli és több kilogramm csirkecomb. 

– Nemhogy könnyebb lenne a helyzet, hanem sokkal nehezebb és kritikusabb ez az időszak. Az egészségügyi kihívások mellett az infláció, illetve az energiaköltségek elképesztő mértékű megugrása határozza meg a mindennapjainkat. Nagyon jó érzés azt megtapasztalni, hogy vannak olyan családok Debrecenben, akik átérzik ennek a helyzetnek a komolyságát. Mindig ott állnak az önkormányzat és a város mellett – mondta Papp László polgármester az adományátadón. 

A Bárány család évek óta végez kiemelkedő támogatómissziót, és ebben az évben is egy igen magas összeggel támogatják a rászoruló családokat a városban. Az akcióban nagyon fontos szerepet vállal a Debreceni Karitatív Testület, önkénteseik juttatják el még a mai nap folyamán a megfelelő helyekre az adományokat

 – tudatta a polgármester, majd felidézte, korábban a közgyűlés Debrecen város mecénásává választotta Bárány Lászlót. 

Forrás: Molnár Péter

A Master Good Kft. cégcsoport tulajdonosa ezután meghatódva beszélt a felajánlásról, és kiemelte, harmadik alkalommal áll itt, és adományoz minden fenntartás nélkül a rászorulóknak. 

Ebben a városban érzem otthon magam, és ahol az ember otthon érzi magát, azonosul a közösséggel, felismeri annak problémáját.  Olyan családi vállalat a Master Good Kft., amelynek nemcsak lehetősége, hanem egyfajta kötelessége is élni az erőforrásaival. Rengeteg a rászoruló, és ez a több mint 20 millió forint értékű adomány is kevés lehet. Kívánom azt, hogy a ma este ezek az adományok egy fokkal színesebben és fényesebben világítsák be a családok szívét – hangsúlyozta Bárány László.

Bárány László az adománnyal
Forrás: Molnár Péter

– Mi cívisek úgy mondjuk, sok ilyen „gyütt-ment” kellene a városba, akikre ennyire lehet számítani – kezdte meg beszédét Széles Diána alpolgármester. – Az elmúlt években a cég nemcsak ezzel a nagy értékű húsadománnyal, hanem nagyon sok fronton segítette és segíti a gondoskodó város programját. A háborús következmények okán nagyon sok kárpátaljai magyar és ukrán menekültről kell gondoskodnunk, kéthetente 100 kilogramm húsadományt ad számukra a cégcsoport. Többek között ezzel is példát mutatnak az egész országnak, hogyan kell egy önkormányzatnak, egy Karitatív Testületnek és egy nagy magyar vállalatnak együtt működni. Nincs olyan városlakó, akinek ne segítenénk, mindenkiről gondoskodunk és mindenkire gondolunk – fogalmazott az alpolgármester, DKT társelnöke. 

Hangsúlyozta: mindig lesz szegénység, hogy miként reagálunk rá, az mutatja meg egy városnak az erejét: Debrecen erős.

 

Hússal teli ládák a parkolóban
Forrás: Molnár Péter

Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke ismertette csomagok tartalmát. – Ötven ládában összesen 4500 csomag érkezett, amiben adagonként 3,5 -4 kilogramm hústermék van, köztük három csomag 10 darabos virsli és több kilogramm csirkecomb. Nagyon sok családnak örömet és boldogságot tudunk szerezni ezekkel a csomagokkal. Ez a mennyiség így együtt 4-5 fős családnak 2-3 bő reggelire és legalább két főétkezésre elegendő. Ha egy családnak be kellene menni egy üzletbe megvásárolni ezeket, nagyjából 7000 Forintot kelleni végösszegként fizetni – mondta.

ND

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában