Debrecen

2022.10.28. 10:37

Mi lesz a Roncsbárral, ha bővül a Fórum? Itt a tulajdonosok közleménye!

A folytatásról jelenleg is tárgyalnak a várossal.

Forrás: Czinege Melinda

Közleményt adtak ki a debreceni Roncsbár tulajdonosai, miután a közgyűlés csütörtöki ülésén jóváhagyta a Burgundia utca – Hunyadi utca – Kálvin tér – Kossuth tér – Piac utca – Kossuth utca – Liszt Ferenc utca – Blaháné utca által határolt tömb építési szabályzatának módosítását. Így megépülhetne a Fórum II., melyet a Csapó utca fölött átívelő gyalogoshíddal kötnének össze.

A belvárosi hely tulajdonosai elöljáróban rámutattak: 2012-ben nyitotta meg kapuit a Roncsbár Debrecen szívében, mely mára már nemcsak a város, hanem Kelet-Magyarország egyik legnagyobb és legnépszerűbb szórakozóhelye - a megnyitása óta töretlenül. Nem véletlen, hogy nemcsak országos, de nemzetközi hírnévre is szert tett az elmúlt években, többek között a Forbes Magazinban is szerepelt az alábbi jellemzéssel: „A Roncs Kelet-Magyarország legnagyobb előadóhelye (…), permanens Woodstock a pusztában”.   

A belső udvaron található koncertterem a leginkább közönségvonzó eleme az üzletnek, melyben nyitás óta több mint 1500 élőzenei koncertet tartottak meg – emeli ki a közlemény.  

Mára a Roncs - a kulturális élet többszörösen kitüntetett bulizóhelyeként - igazi turisztikai látványossággá nőtte ki magát egyedülálló arculatával és hangulatával.

„Vélhetően ennek köszönhető, hogy az elmúlt évtizedben folyamatos telt házzal üzemeltünk, több mint negyven embernek biztosítunk megélhetést és hétről hétre több ezer ember felhőtlen kikapcsolódásáról gondoskodunk” – írják a tulajdonosok, hozzátéve, működésünk során mindig is kiemelten szem előtt tartották a város és a közösség érdekeit.    

„Terveink között szerepel az infrastruktúra bővítése, fejlesztése, az ingatlan teljes körű felújítása, valamint a nemzetközi klubélet zenei palettáját elhozni városunkba, melyhez európai színvonalú és méretű koncertterem szükséges. A több mint egy évtizedes szakmai tapasztalattal a hátunk mögött úgy ítéljük meg, hogy a Roncsbár ideális helyen van, ezért is vettük sajnálattal tudomásul, hogy a városnak más elképzelései vannak az ingatlannal kapcsolatosan, ami közvetlenül érinti a Roncsbár jövőjét is” – áll a közleményben.

Mint írták,

a várossal jelenleg is folynak a tárgyalások a Roncs jövőjét illetően a folyamatos nyitvatartás és üzemelés érdekeit szem előtt tartva, hiszen több évre előre lekötött kulturális programjaik vannak, és a közönség növekvő igényeinek is meg szeretnének felelni.

A közleményben a tulajdonosok hangsúlyozzák, hogy a Roncsbár zavartalan működése, a vendégek és a közönség kiszolgálása elengedhetetlen számukra, jelenleg is azon dolgoznak, hogy minden hétvégén megszakítás nélkül zavartalanul  találkozhassanak  kedvenc előadóikkal és programjainkkal. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában