Jótékonyság

2022.10.14. 17:39

A társadalmi felelősségvállalásból is kiveszi a részét a debreceni hipermarket

Több millió forinttal támogatják a rászorulókat.

Forrás: Molnár Péter

Közösségi napot tartottak péntek délután a debreceni Tesco áruház parkolójában, ahol a cívisváros és a környékbeli települések közösségeit, valamint a közösen elért eredményeket és sikereket ünnepelte a hipermarket.   

–  A helyi jó ügyek támogatása, az élelmiszermentő programok vagy az országos „Ön választ, mi segítünk” projektünk azt a célt szolgálja, hogy napról napra egyre többet tegyünk egymásért – hangsúlyozta köszöntőjében Bartha József, a Tesco Debrecen Extra hipermarket vezetője. Kiemelte: az eltelt mintegy 6 év alatt 400 millió forinttal támogattak 1500 pályázatot országszerte. A mostani volt a 11. kör, mely alatt 41 millió forint támogatást tudtak nyújtani a nyertes szervezeteknek.

A beszédet követően átadták a 11. kör díjait. Ezúttal a KórházSuli Alapítvány, a Hajdúsági Csillagászati Csoport és a Hajdúsámsoni Önkormányzat óvodája részesült támogatásban. A vállalat Helyi közösségi támogatását a Halmozottan Sérültek Hajdú-Bihar Megyei Szülőszövetsége kapta.

Katona Erzsébet önkormányzati képviselő kiemelte, Debrecen számára a gazdaság fejlesztése mellett fontos az is, hogy a lakosai a megfelelő életkörülmények között éljenek, és támogassa azokat, akik segítségre szorulnak. 2015-ben alakult a Debreceni Karitatív Testület, amely tovább szélesítette a szociális hálót. Rózsahegyiné Juhász Éva, a karitatív szervezet elnöke elmondta: 33 civilszervezet támogatja a munkájukat, akik számára köszönetét kifejezve úgy fogalmazott: Debrecen egy gondoskodó város, de segíteni akkor tudunk, ha van miből adni.

BS 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában