Gyermekfelügyelet

2022.08.17. 13:13

Háromszáz gyerek arcára csaltak mosolyt Debrecenben

A fiatalok szerint menő volt a nyári tábor.

Forrás: Kiss Annamarie

A Sziget-kék játszótérre látogattak szerdán a debreceni nyári gyerekfelügyeletben részt vevő gyerekek. A tábort összegző, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón megtudtuk, az önfeledt, játékos program végén a kicsik egy tanszercsomaggal térhettek haza.

Forrás: Kiss Annamarie

– Amikor meghirdettük a nyári gyerekfelügyeletet, az volt a célunk, hogy olyan élményt adjunk a gyermekeknek, ami nem egyfajta kötelező iskolai program. A mögöttünk álló hét hétben csaknem 300 gyerek nyaráról gondoskodtunk. Igyekeztünk úgy szervezni a heti ötnapos felügyeletet, hogy legalább egy napot a szabadban töltsenek a gyerekek, így többek közt az állatkertbe, a Vidámparkba és a Sziget-kékre is ellátogathattak – mondta Széles Diána alpolgármester.

A Debreceni Karitatív Testület társelnökeként hozzátette, a szervezeten keresztül 30 civilszervezet vett részt a nyári gyerekfelügyeletben.

Az összefogás 60 tanár, diákok és önkéntesek segítségével jött létre, minimális összegből. A szülőknek ugyanis mindössze az iskolai időszakban befizetendő térítési díjat – az étkeztetés költségét – kellett biztosítani a programban való részvételhez. Széles Diána összehasonlításként megemlítette, egyéb nyári táborokban egy hétért 40-50 ezer forintot is elkérnek.

Forrás: Kiss Annamarie

– Az Ibolya utcai iskolában egész napos a vidámság: a különböző programoknak köszönhetően egy valódi élménytábor a gyerekek számára. A legjobb visszajelzés a célközönségtől: a gyerekektől kaptuk, akik egyöntetűen azt mondták: menő volt ez a nyár – fűzte hozzá az alpolgármester.

A karitatív testület a táborral párhuzamosan elindított egy tanszergyűjtési akciót, így a nyári gyerekfelügyeletben részt vevők mindannyian kapnak egy-egy, az iskolakezdéshez szükséges csomagot.

Az alsó és felső tagozatosoknak külön meghatározott tanszereket folyamatosan osztják a gyerekeknek. Széles Diána szerint ezzel azért próbálnak segíteni, mert a programba javarészt rászoruló vagy egyedülálló szülők gyermekei tartoznak.

Forrás: Kiss Annamarie

Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke elmondta, a szervezetnek összesen 300 csomagot sikerült mindeddig összegyűjteni, azonban a nagyobb cégek és áruházak pontjain folyamatosan várják a felajánlásokat. Hozzátette, azok a szülők, akiknek a gyermeke nem volt jelen a szerdai eseményen, bármelyik hétköznap átveheti a csomagot a szervezet új telephelyén, a Thomas Mann utcai Családsegítő és Gyermekjóléti Központban.

Forrás: Kiss Annamarie

– Lassan a végéhez közeledik a nyári gyerekfelügyelet. Büszkén mondhatom, hogy mind a 300 gyermek arcára mosolyt csaltunk. A pedagógusok, gyógypedagógusok, közösségi szolgálatot ellátó diákmunkások segítségével egy remekül összehangolt csapatmunka valósult meg – fogalmazott Tóth Zoltán. Debrecen Gyermekvédelmi Intézményének intézményvezető-helyettese kiemelte, gyermekfelügyeletet nemcsak a nyári időszakban szerveznek, hanem valamennyi szünidőben, ezért továbbra is várják a jelentkezőket.

Hajnal László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában